Barcelona

El Pacte Nacional pel Referèndum es reunirà dimarts que ve, dia 6

La tercera reunió del Pacte serà la primera després del rebuig formal de Mariano Rajoy a negociar una consulta vinculant

Actualitzat

El Pacte Nacional pel Referèndum es reunirà dimarts vinent, dia 6 de juny. El grup coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum s'ha trobat aquest dimarts per fixar la data de la propera cimera. L'òrgan format pel govern, els partits, les entitats, els sindicats i les patronals favorables al referèndum es trobarà a dos quarts de sis.

La tercera reunió del Pacte serà la primera després del rebuig formal de Mariano Rajoy a negociar una consulta vinculant i després de la cimera d'aquest dilluns entre els partits sobiranistes. Fins ara, l'òrgan s'ha centrat en intentar la via pactada amb Madrid i, a partir d'ara, ha de decidir les noves passes davant l'actual escenari polític.

En la cimera d'aquest dilluns, els partits sobiranistes –excepte Catalunya en Comú, que no va assistir-hi- van constatar la negativa de la Moncloa a acordar un referèndum. Precisament el coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, va reclamar la necessitat de conservar la viabilitat del Pacte. La majoria dels assistents van emplaçar el govern català a concretar la data i la pregunta com més aviat millor.

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut