Carles Puigdemont (ACN)
Carles Puigdemont (ACN)
Lloret de Mar

Puigdemont: "A tot un poble mobilitzat no li podran fer ni pessigolles"

El president de la Generalitat fa una crida a la ciutadania perquè prengui el protagonisme principal del procés

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participa aquest migdia en el consell nacional del seu partit, el PDeCat. El consell es fa en el marc de la convenció municipalista que el PDeCAT celebra a Lloret de Mar.

Aquest consell nacional del PDeCAT arriba 24 hores després d'anunciar al pati dels Tarongers data i pregunta del referèndum. Una data que, segons Puigdemont, culmina un llarg procés polític que va engegar fa molt de temps el poble català:

"Hem fet el que vam dir que faríem. Hem culminat el procés polític que la societat catalana ens ha encarregat de diverses maneres: amb mobilitzacions populars i també mitjançat el vot"

Puigdemont ha assegurat que en els 112 dies que falten per arribar a l'1 d'octubre tornaran les especulacions malintencionades. Però assegura que la voluntat dels catalans de decidir el seu futur no es veurà frenada per mentides ni per indignitats:

"En aquest temps hem hagut de fer front a dificultats i a moltes especulacions, cap d'elles ben intencionades. S'ha demostrat que les especulacions no són certes. Ara en vindran més. És igual, que continuïn, que especulin. Malgrat tot, ahir hi va haver data i pregunta d'un referèndum que farem d'aquí 112 dies. Serà la culminació final d'un procés que ve de molt lluny, de fa molts segles"

Assegura que l'opció política de la tercera via és una venjança, però que no tindrà res a fer davant la decisió de votar del poble de Catalunya "que és sobirà i que té tot el dret a decidir"

"Haurem de treballar els arguments. La famosa tercera via és una venjança. Poden fer-ho, encara que no ens agrada que converteixin la política en aquesta mena de joc. Però, ara, tot això canvia perquè ara qui té el comandament són els 7 milions i mig de catalans. El poble de Catalunya, que és sobirà, que té tot el dret a decidir quin és el seu futur no el podran detenir ni amb mentides ni amb jocs".

Ha demanat a la resta de forces polítiques respecte a la voluntat ciutadana i "per als que voldran votar "sí" per un país independent i respecte per als que voldran votar "no". Puigdemont afegeix que es poden inhabilitar polítics, però no es pot frenar tot un poble. És el moment, ha dit "del protagonisme principal de la ciutadania":

"Als polítics ens poden inhabilitar o suspendre, amenaçar, querellar. Però a tot un poble mobilitzat i conscient no li podran fer ni pessigolles"

"El poble de Catalunya és major d'edat i s'ha guanyat a pols el dret a decidir. Si no els sap greu, nosaltres anirem passant i demà la primera parada és a Montjuïc".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut