Barcelona

La Generalitat envia una carta a les cancelleries argumentant l'anunci del referèndum

El memoràndum defensa que el referèndum "és l'única ruta que té Catalunya per decidir les relacions que tindrà en el futur amb Espanya"

RedaccióActualitzat

L'endemà que el govern va fer pública la data i pregunta del referèndum a Catalunya, la conselleria d'Exteriors de Raül Romeva ha enviat un memoràndum a governs, ambaixades i al cos diplomàtic estranger en què argumenta la decisió de convocar el referèndum per la independència l'1 d'octubre.

El memoràndum número 37 porta per títol "El govern convoca el referèndum d'independència per l'1 d'octubre de 2017" i es pot consultar a la web gencat.cat.

Entre els arguments que fa servir l'executiu català per explicar el referèndum al món, s'assegura que el referèndum "serà un model per a la defensa de la pròpia diversitat i una garantia dels principis democràtics".

 

 

El document recull que les institucions catalanes consideren que el referèndum "és l'única possible ruta que té Catalunya per decidir les relacions que tindrà en un futur amb Espanya". I recorda que fa "exactament set anys" que el Tribunal Constitucional va sentenciar contra l'Estatut de Catalunya.

 

 

En un altre paràgraf, el text assegura que "només un referèndum pot posar fi a una situació que ha sigut negativa i insatisfactòria per a totes dues parts i que s'ha deteriorat en els últims temps". Per això, assegura "aquest pas endavant no s'ha de percebre com un problema, sinó com una oportunitat perquè l'estat espanyol replantegi el seu paper i també faci un pas endavant en el seu sistema democràtic".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut