Neumünster

Puigdemont assegura que no marxarà d'Alemanya si el jutge el deixa en llibertat

La defensa de Puigdemont considera que era previsible que la fiscalia alemanya demanés extradir-lo per rebel·lió i malversació

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont assegura que no fugirà en cas que la justícia alemanya el deixi en llibertat provisional mentre estudia la seva ordre de detenció. Ho diu en una conversa gravada amb diputats alemanys que va tenir lloc diumenge a la presó de Neumünster, però que ha transcendit íntegrament. Puigdemont assegura que tenia previst lliurar-se a les autoritats belgues. I afirma que ara no tindria cap intenció de marxar d'Alemanya.

"Per descomptat que si la justícia alemanya diu que puc sortir de la presó, però que m'he de quedar aquí, em quedaré. Sens dubte. No fugiré"

 

 

La fiscalia alemanya manté que Puigdemont ha de ser extradit perquè poden existir els delictes de rebel·lió i malversació que recull l'euroordre i, per això, ha posat el cas en mans del tribunal. A més a més, també creu que hi ha risc de fugida, i per això no vol que surti d'aquí.

L'advocat de Puigdemont assegura que la situació és la mateixa que hi va haver a Bèlgica i que les mesures cautelars poden canviar. Jaume Alonso-Cuevillas també ha avançat que l'equip d'advocats alemanys està fent molt bona feina i que hi haurà sorpreses.

"Haurà de ser el tribunal el que decreti si durant la tramitació de l'euroordre, que pot durar setmanes o mesos, el president ha de mantenir-se en aquesta mateixa situació a la presó de Neumünster o se li permet un règim de llibertat vigilada (···) Hi ha altres elements que estem estudiant, però que és prematur anunciar ara... i potser tindrem alguna sorpresa"

 

 

L'advocat alemany de Puigdemont, Wolfgang Schomburg, considera que no hi ha prou bases per a l'extradició.

"A la legislació alemanya tenim una norma semblant, però el requisit és molt clar. L'infractor ha d'exercir la violència o amenaçar amb violència, i no tenim la més mínima prova d'això"

Pel que fa al delicte de malversació de fons, Schomburg afirma que no hi ha cap prova que demostri que l'1 d'octubre es va finançar amb diners públics.

 

 

Mentrestant, aquesta nit hi ha hagut un sopar de suport a Carles Puigdemont en un hotel de Neumünster amb una cinquantena d'assistents. Entre ells, l'empresari Josep Maria Matamala, que l'ha acompanyat des que és fora de Catalunya, i la dona de Puigdemont, Marcela Topor.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut