Neumünster

Costa diu que Puigdemont està disposat a seguir representant la presidència

La dona del president Puigdemont, Marcela Topor, també ha entrat a la presó per visitar el seu marit

Actualitzat

El vicepresident primer de la mesa del Parlament, Josep Costa, ha visitat Carles Puigdemont a la presó de Neumünster.

Hi ha anat l'endemà que la fiscalia hagi demanat que continuï empresonat, després d'elevar el cas al Tribunal Suprem del land de Schleswig-Holstein per delictes de rebel·lió i malversació.

Costa s'ha reunit durant més de dues hores amb Puigdemont. A la sortida, ha assegurat que està animat i decidit a continuar lluitant.

"El president està bé, està amb molt bon ànim, amb molt bona predisposició per defensar-se i defensar políticament allò que l'ha portat fins aquí, que és la representació del que volen els catalans i, per tant, està disposat a seguir endavant i a seguir representant allò que, a dia d'avui, el Parlament encara vol que exerceixi, que és la presidència de la Generalitat."

 

Costa ha afegit que Puigdemont confia que la justícia alemanya "no es deixarà instrumentalitzar en aquesta causa política".

"Té confiança que la justícia d'aquest país tindrà en compte els seus drets, se l'escoltarà i podrà veure que aquesta és una causa política, que és una causa dirigida pel govern espanyol per reprimir la voluntat democràtica dels catalans i que, per tant, no es deixarà instrumentalitzar per aquesta causa política."

 

Costa, en entrar a la visita, ha explicat que es tractava d'una reunió de treball, però també per donar-li suport.

"És una visita de feina i per traslladar-li tot el suport de la gent del país i la gent que va estar ahir aquí reunida, en un sopar, per donar-li suport."

Ahir es va fer un sopar de suport al president Carles Puigdemont a Neumünster, al qual van assistir la seva dona, Marcela Topor, i Josep Maria Matamala, l'amic que l'ha acompanyat durant tots els mesos d'exili.

 

Precisament, Marcela Topor, acompanyada de Josep Maria Matamala, ha arribat cap a les 11 del matí a la presó de Neumünster per visitar el seu marit. Topor ha estat un parell d'hores al centre penitenciari.

Aquest dimecres al matí, Carles Puigdemont també ha rebut la visita de l'exministre d'Afers Exteriors eslovè i ara eurodiputat Ivo Vajgl al centre penitenciari. Vajgl ha destacat que hi ha anat com a "gest de solidaritat" però també per fer un advertiment a Europa. En opinió seva, la UE "hauria d'estar preocupada per tenir un polític electe democràticament a la presó".

Vajgl confia que Alemanya no extradirà Puigdemont:

"La manera amb què gairebé es criminalitza els presos polítics, la gent amb un mandat d'Espanya, és una cosa que se'm fa difícil d'encaixar en la imatge que tinc del sentit democràtic alemany i la manera responsable de resoldre els problemes difícils. Així que espero que Alemanya no dubtarà ni un moment a no extradir el president Puigdemont."

L'exdirigent eslovè s'ha mostrat "molt crític" amb la UE i els governs europeus perquè creu que "no entenen que això comporta un risc per a la democràcia europea".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonatInvestiduraEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut