Barcelona

Puigdemont anuncia una borsa de voluntaris per organitzar el referèndum

Aquests "agents electorals", especifica el president, poden ser funcionaris, però també ciutadans no vinculats a l'administració pública

RedaccióActualitzat

El govern obrirà una borsa de voluntaris per organitzar el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. El president Carles Puigdemont ho ha anunciat aquest dimecres al Parlament i ha especificat que aquests voluntaris poden ser funcionaris, però també ciutadans no vinculats a l'administració pública.

"Obrirem una borsa perquè els treballadors que ho vulguin, funcionaris o no, es puguin apuntar perquè el govern els acrediti com a agents electorals, que en el referèndum, com en totes les convocatòries electorals precedents, són els que han de donar la garantia del procés electoral."


Puigdemont ha recordat que el govern no designa funcionaris en els processos electorals i que tampoc ho farà en aquesta ocasió, i que ningú serà forçat a res.

Aquests "agents electorals", tal com els ha anomenat, seran representants de l'administració, tal com demana que sigui la llei electoral vigent, i seran una de les garanties de la normalitat de la votació.

Puigdemont ha insistit que a finals de mes es donaran tots "els detalls tècnics i legals" del funcionament del referèndum i s'ha compromès que el govern actuarà amb absolut garantisme.

"Ningú serà forçat a res i el govern garanteix un absolut garantisme."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut