Declaracions de Puigdemont al "Financial Times"
Declaracions de Puigdemont al "Financial Times"
Barcelona

Puigdemont afirma que es pot aconseguir la independència sense el vistiplau de l'Estat

El president de la Generalitat ho assegura en una entrevista concedida a "Le Monde", el "Financial Times", el "Corriere della Sera", el "Süddeustche Zeitung" i el "Diário de Notícias"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat veu possible que Catalunya pugui aconseguir la independència amb una separació unilateral. Carles Puigdemont ho afirma aquest divendres en una entrevista concedida a cinc diaris internacionals: el francès "Le Monde", el britànic "Financial Times", l'italià "Corriere della Sera", l'alemany "Süddeustche Zeitung" i el portuguès "Diário de Notícias".

El president confia aconseguir la independència dins d'un acord més ampli amb el govern espanyol, però apunta que, si això no acabés passant, la separació sense tenir el suport de Madrid també seria factible. "Si Madrid no vol un acord i la majoria de catalans vol un estat independent, com es pot evitar?", es pregunta Puigdemont al "Financial Times". I pronostica que no caldran cinc o deu anys més perquè Catalunya es converteixi en un estat independent.

En la mateixa entrevista, el cap de l'executiu també insisteix en la legalitat del full de ruta del govern: "En una democràcia madura, el Parlament decideix allò que és legal, i el procés està legitimat pel Parlament i per les urnes". Carles Puigdemont fa aquestes declaracions dos dies abans del seu primer viatge a l'exterior, a París, com a president de la Generalitat.

Anar al contingut