Exterior d'un centre hospitalari de Madrid (Europa Press/Oscar J. Barroso)
Exterior d'un centre hospitalari de Madrid (Europa Press/Oscar J. Barroso)

Pitjors dades per coronavirus a Espanya en 24 hores: 832 morts eleven la xifra a 5.690

Actualitzat

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dissabte que hi ha un total de 72.248 persones que han donat positiu de Covid-19 a Espanya, 8.189 de les quals s'han registrat en les últimes 24 hores. Això suposa un increment del 12,8% de casos positius.

Pel que fa a les persones que han mort a causa de la malaltia, la xifra puja fins a 5.690, amb 832 persones mortes les últimes 24 hores. És el dia que s'han registrat més morts en tot el territori espanyol des de l'inici de la pandèmia. Les morts s'incrementen un 17,12%.

A més, hi ha 4.575 pacients en UCIs, gairebé un 10% més que aquest divendres, i han donat l'alta a 12.285 persones que s'han curat del Covid-19.

La Comunitat de Madrid ha sumat en les darreres 24 hores 345 defuncions, i el total de víctimes mortals de la Covid-19 en aquesta comunitat des que va començar la pandèmia són 2.757, gairebé la meitat del total les que hi ha hagut a tot Espanya.

Els diagnosticats a Catalunya amb coronavirus ja pugen a 14.263, amb 1.070 morts, en una evolució que segueix creixent des dels dos primers casos diagnosticats el 25 de febrer, tot i que ja són 3.106 les persones que han estat donades d'alta dels hospitals després de superar la COVID-19.

En la roda de premsa posterior a la reunió diària del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, Fernando Simón ha destacat que, malgrat les males xifres, el nombre de nous casos positius de coronavirus ha baixat al 13% d'increment, respecte al més del 25% de la setmana passada.

La directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, ha xifrat en més de 15.000 les proves de coronavirus que es fan cada dia a Espanya. Diu que treballen per assegurar l'autoabastiment de proves PCR i ha dit que es treballa en un escenari internacional complex.

Fregant la punta de la corba

Segons Fernando Simón, "s'està arribant" a la punta màxima d'increment de la corba d'infectats pel coronavirus i "algunes zones ja l'estan superant". Però ha afirmat que cal ser "cauts" perquè es tracta de dades preliminars. Assegura que s'ha pogut controlar la transmissió gràcies a les mesures desplegades.

També ha dit que hi ha un problema important de saturació de les unitats de cures intensives, i ha admès que la gent que ara es contagiï necessitarà les UCIs en un període de 7 a 10 dies. Per aquesta raó, s'espera una saturació màxima de les UCIs a finals de la setmana vinent o començament de la següent.

Per això, ha instat a fer "esforços extra" per controlar la transmissió i evitar que hi hagi més pacients ingressats. Més encara tenint en compte que hi ha diverses autonomies que estan "al límit" de la seva capacitat d'UCIs i d'altres que "s'hi van acostant progressivament".

628 milions d'inversió

Simón també ha assegurat que, quan es parla de mortalitat, "és possible que Espanya estigui detectant més casos que altres països" i ha dit que, malgrat que Espanya és un dels països amb més professionals sanitaris infectats, més de 9.400, la majoria són casos lleus o asimptomàtics.

Patricia Lacruz, directora de Farmàcia del Ministeri de Sanitat, ha dit que s'ha augmentat en 50 milions d'euros la inversió realitzada en la compra de material sanitari a la Xina i ha xifrat en un total de 628 milions la inversió en compra de mascaretes, respiradors, equips de protecció o guants. Ha afegit que aquest cap de setmana es repartiran 1,5 milions de mascaretes entre malalts de coronavirus i 900.000 mascaretes més entre professionals sanitaris. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut