Eva Granados (ACN)
Eva Granados (ACN)
Barcelona

PSC i Cs demanen que Torrent reconsideri la proposta de Puigdemont

García Albiol lamenta que Cs no hagi intentat que Inés Arrimadas sigui la candidata a ser investida com a presidenta de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Des del PSC, la diputada Eva Granados ha demanat al president del Parlament que reconsideri la proposta de Puigdemont com a candidat a la investidura. Granados també ha dit que els socialistes no descarten demanar empara al Tribunal Constitucional. La diputada ha advertit que "si el president del Parlament i el candidat Puigdemont segueixen tirant endavant una cosa que no es permet", el PSC farà "el possible" perquè no es vulnerin els seus drets com a diputats.

Ciutadans, en una carta enviada a la mesa del Parlament, també demana que Torrent rectifiqui la decisió de proposar Puigdemont per a la investidura. En aquesta carta s'afirma que, amb la petició de reunir-se amb Rajoy, el president de la cambra pretén actuar com a "representant i emissari" de Junqueras i Puigdemont.

El president del PP català ha tornat a criticar que Cs no hagi intentat que Inés Arrimadas sigui la candidata a ser investida com a presidenta de la Generalitat. Xavier García Albiol ho lamenta en el seu compte de Twitter.

Junts per Catalunya i ERC han defensat la legitimitat de Puigdemont per a la presidència de la Generalitat. El diputat de JxCat Eduard Pujol ha aplaudit la decisió de Roger Torrent de proposar Puigdemont i ha criticat que el PSC pretengui posar "entrebancs" a "un mandat tan evident del 21D". Esquerra, a través del seu portaveu, Sergi Sabrià, s'ha mostrat satfisfet per l'anunci de Torrent, però alhora ha demanat a Junts per Catalunya que concreti com es pot investir Puigdemont. 

La portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha dit que la seva formació veu "amb bons ulls" que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi demanat reunir-se amb el president del Govern, Mariano Rajoy, i ha lamentat que els partits independentistes insisteixin a investir Puigdemont.

ARXIVAT A:
Article 155CUPPPUnides PodemEn comúEleccions 21DGovern empresonatPSCCsERCJxCat
Anar al contingut