Primer concert massiu en pandèmia: 5.000 persones amb test d'antígens i mascareta FFP2

Dins el Palau Sant Jordi la pista s'ha dividit en tres sectors, però el públic no ha hagut de mantenir distàncies de seguretat

Actualitzat

Els grans festivals de música es conjuren aquest dissabte al vespre per demostrar la viabilitat dels concerts multitudinaris en pandèmia.

Unes 5.000 persones han assistit al concert de Love of Lesbian organitzat al Palau Sant Jordi sota la iniciativa Festivals x la Cultura Segura. Tots els assistents han hagut de superar un test d'antígens i posar-se una mascareta FFP2 que els ha lliurat l'organització.

"Benvinguts a un dels concerts més emocionants de la nostra vida", ha assegurat Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian, a l'inici del concert:

 

El concert ha començat amb el tema "Nadie por las calles". Un tema que ha corejat la pista sencera:

 

 

El concert és una prova pilot impulsada per la plataforma Festivals x la Cultura Segura, que agrupa els responsables del Primavera Sound, Sónar, Cruïlla i Canet Rock. A més, compta amb suport institucional de les conselleries de Cultura i Salut i de l'Ajuntament de Barcelona.

Els resultats, que es coneixeran en quinze dies, condicionaran la continuïtat de concerts multitudinaris i, sobretot, obre una porta d'esperança per al sector musical.

 

 

Mentre Santi Balmes cantava "Sí, sortirem d'aquesta", a l'escenari el públic no ha parat de saltar i cantar:

 

El concert ha acabat a un quart de deu de la nit. Abans de marxar, el cantant de Love of Lesbian ha recordat que "la guerra no s'ha guanyat" i que al carrer "no ens podem relaxar" amb les mesures contra la Covid:

 


Detectats sis positius per Covid

Els tests d'antígens s'han fet aquest matí en espais habilitats a les sales Apolo, Razzmatazz i Luz de Gas.

Fins a les dues del migdia s'havien detectat sis casos positius de Covid. Les persones que encara no havien passat el test, se l'havien de fer al mateix Sant Jordi per poder accedir-hi.

Dins el Palau Sant Jordi s'han senyalitzat itineraris de sentit únic i la pista ha quedat dividida en tres sectors. Han estat els requisits de seguretat sanitària que han marcat un concert on, per primer cop en un any, no ha calgut mantenir distàncies de seguretat.

Cues davant el Sant Jordi pel concert de Love of Lesbian
Cues davant el Sant Jordi pel concert de Love of Lesbian (Tv3)

 

El concert ha començat amb trenta minuts de retard perquè hi pogués accedir tot el públic. Des de primera hora de la tarda hi havia persones fent cua per poder accedir al recinte.

 

 

A l'entrada, els espectadors tenien "nervis" i "il·lusió" davant l'ocasió de reprendre una "certa normalitat" i poder ser espectadors, en directe, d'un concert –després d'un any de sequera per la pandèmia de la Covid.

L'entrada dins el Palau Sant Jordi s'ha fet per quatre punts d'accés i de forma molt ordenada. En el moment d'entrar es donava als assistents la mascareta FFP2 –que s'havien de posar immediatament– i també havien de passar per un punt on hi havia gel hidroalcohòlic.

 

Un cop dins i, abans de començar el concert, el públic ha pogut beure un refresc o una cervesa a la cafeteria del centre:

 

 

Tots els assistents hauran de ser fora del recinte abans de tres quarts de deu de la nit per complir amb l'horari del toc de queda.

Cues davant el Sant Jordi pel concert de Love of Lesbian
Cues davant el Sant Jordi pel concert de Love of Lesbian (ACN/ Pere Francesch)

Les 5.000 entrades per a aquest concert es van esgotar només vuit hores després de posar-se a la venda. Una mostra –segons creuen els organitzadors– de "les ganes i la il·lusió" que té el públic de Barcelona de tornar a gaudir de la música en directe.

L'expectació per a aquest concert ha traspassat fronteres; entre els periodistes acreditats hi ha hagut nombrosos periodistes de mitjans estrangers.

En aquest vídeo es recullen les millors imatges del concert, i també la reacció dels espectadors a la sortida del Sant Jordi:

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Cultura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut