Protestes als hospitals públics contra les llistes d'espera

El moviment Marea Blanca i els sindicats denuncien que a Catalunya les llistes d'espera encara estan per sobre que a la resta d'Espanya

RedaccióActualitzat

Jornada de mobilitzacions davant dels grans hospitals públics, de Catalunya i tot Espanya, per protestar contra les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques, per a proves de diagnosi i, també, per a visites.

Els sindicats s'han sumat al moviment Marea Blanca perquè es resolgui el problema i denuncien que l'espera a la sanitat catalana continua per sobre de la mitjana espanyola.

Per això reclamen canvis estructurals, com torns de tarda als hospitals, que sigui incompatible per a un metge treballar alhora a la pública i a la privada, o que el metge de família atengui amb un màxim de 48 hores.

Elena Motos, de Marea Blanca a Lleida, denuncia les retallades en la sanitat pública.

"Tenim un sistema mixt on cada cop hi predomina més la privada. És un sistema on, a la vegada retalla molt en salut – estem parlant de prop de 2 mil milions d'euros, que són moltíssims diners – i és també una situació de molt poca transparència."

Aquestes manifestacions s'han fet uns dies després que el Departament de Salut va fer públiques les llistes d'espera a Catalunya. Hi ha 160.000 persones esperant per operar-se. Però el departament assegura que el 95% dels pacients s'operen dins dels terminis establers en cada intervenció.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut