En les intervencions oncològiques i cardíaques greus, totes les operacions es fan en el temps estipulat
En les intervencions oncològiques i cardíaques greus, totes les operacions es fan en el temps estipulat
Barcelona

Les llistes d'espera per a una intervenció quirúrgica es redueixen 26 dies

El pla de xoc als hospitals aconsegueix que nou de cada deu intervencions es facin dins del termini proposat pel metge

RedaccióActualitzat

L'any passat, els hospitals catalans van operar més que mai. Més fins i tot que l'any 2010, abans que comencessin les retallades. A partir de l'abril passat es van destinar 57 milions extres a un pla de xoc per aconseguir, sobretot, que ningú esperés més temps de l'estipulat a passar pel quiròfan. Es va aconseguir en més d'un 95% dels casos. Gairebé del 100% en les intervencions oncològiques i cardíaques greus.

De mitjana, el 2017, un pacient va esperar 26 dies menys per ser operat que el 2016.

També han millorat les llistes d'espera per tenir una primera visita amb l'especialista i per fer-se una prova diagnòstica. I això ha fet que hi hagués més persones amb un diagnòstic que requeria una operació.

S'ha pogut, però, fer front a aquest augment de demanda i el 2017 va acabar amb mil persones menys que el 2016 pendents de passar per quiròfan. Tot i així, són gairebé 164.000 les que, a 31 de desembre, estaven esperant que les operessin.

 

L'any 2012, el moment més acusat de la crisi, només un 65% de les intervencions es feien dins del termini establert pels metges. Aquesta situació ha millorat: l'any 2016, un 91% de les intervencions es van fer dins de la data prevista, i l'any passat, aquesta xifra encara va pujar més i el 96% de les operacions es van fer quan tocava.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut