Palma de Mallorca

Primeres víctimes d'ETA a les illes després de dos atemptats i dos intents de regicidi

L'atemptat d'ETA d'aquest dijous és el primer amb víctimes mortals a les illes Balears, tot i que aquesta comunitat ha estat escenari de dos atemptats i dos intents de regicidi. Feia 18 anys que no hi havia un acció amb explosius. Va ser el 1991 quan la banda terrorista va fer explotar diversos artefactes contra habitatges de militars. El resultat van ser dos ferits lleus. José Luis Urrusolo Sistiaga va ser condemnat per aquests fets a 41 anys de presó.

Actualitzat
No són les úniques accions de la banda terrorista. L'agost del 1995 la "Belle Poule" arribava al port d'Alcúdia provinent de la localitat francesa de Niça. Juan José Rego Vidal, el seu fill i José García Sertucha portaven un rifle de mira telescòpica, a més d'armes automàtiques, i havien llogat un apartament, just davant de Porto Pi, on atracava el iot de la família reial. La intenció dels terroristes era assassinar el rei Joan Carles. La policia espanyola havia estat alertada per la gendarmeria d'aquests moviments i l'operació es va desbaratar.

Malgrat aquest fracàs, ETA mai va tancar del tot un possible regicidi i gairebé 10 anys més tard ho va tornar a intentar. La Setmana Santa del 2004, Javier Pérez Aldunate havia de repetir l'operació i intentar posar el rei en el punt de mira d'un rifle. Finalment no hi va arribar a temps.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut