Protesta dels treballadors d'Amazon de Martorelles, el 31 de gener (ACN/Albert Segura)

Preacord a Amazon pel tancament de Martorelles: més recol·locacions i indemnitzacions

Els treballadors hauran de ratificar l'acord, assolit després de 20 hores de reunió amb la mediació de Treball

RedaccióActualitzat

A dos quarts de 7 del matí i després de 20 hores ha acabat la darrera reunió de negociació entre la direcció d'Amazon i els sindicats de la planta de Martorelles, al Vallès Oriental, que es tancarà.

La reunió, que s'ha fet als serveis territorials del Departament de Treball amb la mediació de la Generalitat, va començar dilluns a les 10 del matí i ha acabat cap a les 7 del matí d'aquest dimarts.

Després de la vaga convocada entre els dies 1 i 17 de febrer, es preveia que aquesta trobada seria la definitiva.

Al final, s'ha pactat una indemnització de 33 dies per any treballat, que correspon a un acomiadament improcedent, més una quantitat fixa en funció de la categoria i l'antiguitat.

A més, els treballadors que acceptin els trasllats a les plantes de Figueres o Saragossa rebran un pagament de 7.250 euros, una part del qual es prorratejarà en 12 mensualitats.

La negociació ha servit també per ampliar la xifra de treballadors que podran recol·locar-se a la planta que Amazon té al Prat de Llobregat, al centre de distribució de Barberà del Vallès i a la resta d'estacions logístiques de la província de Barcelona. Unes recol·locacions en les quals, segons fonts de l'empresa, es donarà prioritat als treballadors amb necessitats especials.

El preacord laboral l'hauran de ratificar ara els treballadors, en votacions que es faran dijous i dissabte.

Aquest dimecres se celebraran assemblees, a les 12 del migdia i a les 4 i les 6 de la tarda, en què s'informarà la plantilla dels acords assolits amb l'empresa.

Si s'aproven, posaran fi a un conflicte que esclatava a principis de gener quan Amazon anunciava la seva intenció de tancar el centre logístic de Martorelles i traslladar a Saragossa, a l'Aragó, l'activitat que s'hi fa ara mateix.

Durant tot aquest temps, l'empresa ha mantingut que tots els treballadors podien ser recol·locats a la resta de centres que té, no només a Barcelona, sinó també a Figueres, a l'Alt Empordà, a més de Saragossa.

Els treballadors, en canvi, han denunciat que es tractava d'un acomiadament massiu, perquè només una petita part dels 800 treballadors afectats podrien reubicar-se a les plantes de la província de Barcelona, i marxar fora resultava impossible en la majoria de casos. 

 

ARXIVAT A:
Amazon
Anar al contingut