La companyia està revisant la seva xarxa logística per adaptar-la a les necessitats actuals (CCMA)

Amazon tanca el centre de Martorelles, amb 800 treballadors, i el trasllada a Saragossa

La companyia oferirà als treballadors la possibilitat de mantenir la feina i traslladar-se a altres centres

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La companyia de comerç electrònic Amazon ha decidit tancar el seu centre logístic de Martorelles, al Vallès Oriental, on treballen 800 persones, i traslladar l'activitat a una nova instal·lació que s'obrirà cap al març a Saragossa.

Es preveu que a la seu de Saragossa hi treballin un miler d'empleats.

La firma ha assegurat aquest dimecres que s'estan mantenint converses amb els representants dels treballadors per garantir l'ocupació i traslladar tota la plantilla de Martorelles a altres centres d'Espanya.

En un comunicat, la companyia ha explicat que estan ajustant la seva xarxa logística a les necessitats actuals de l'empresa:

"Avaluem constantment la nostra xarxa d'operacions per assegurar-nos que s'ajusta a les nostres necessitats com a companyia i per millorar l'experiència dels nostres empleats i clients. Com a part d'aquest esforç, obrim nous centres, millorem les instal·lacions existents i tanquem centres més antics."

Al centre de Martorelles hi ha 800 treballadors (CCMA)

El centre del Far d'Empordà obrirà a l'abril

Amazon també ha anunciat que el pròxim mes d'abril obrirà el centre robotitzat previst al Far d'Empordà, que generarà uns 1.400 llocs de treball.

Vista aèria del Logis Empordà, l'any passat, amb Amazon al fons (ACN)

Actualment, Amazon dona feina a més de 7.000 persones a Catalunya. Té centres logístics al Prat de Llobregat i a Castellbisbal, un centre de distribució a Barberà del Vallès, un punt Amazon Fresh a Barcelona i diverses estacions logístiques al territori.

A Barcelona, la companyia també hi té oficines corporatives, un centre d'atenció al venedor i un hub tecnològic.

L'empresa xifra en més de 10.500 milions d'euros la inversió que ha fet a Espanya des de l'any 2011.

En un comunicat, el director d'operacions d'Amazon per a Espanya, França i Itàlia, Fred Pattje, assegura que continuaran invertint en la xarxa de centres a Espanya:

"Els nous centres logístics de Saragossa i el Far d'Empordà subratllen el nostre compromís amb el país, on ja ocupem 20.000 persones amb talent amb una àmplia varietat de llocs de qualitat, des d'enginyers en robòtica a professionals de TU i especialistes en finances, passant pels equips que recullen, empaqueten i envien les comandes dels clients."

 

18.000 acomiadaments previstos a tot el món

Fa una setmana, Amazon va anunciar que augmentava fins a 18.000 persones el nombre d'acomiadaments previstos a tot el món.

La companyia té actualment un milió i mig de treballadors arreu del món, una plantilla que ha crescut molt els últims anys, sobretot amb la pandèmia. Però ara les incerteses sobre l'economia i en concret sobre el consum han fet que la direcció redefineixi la seva estratègia.

Al març entra en vigor la taxa Amazon

El tancament del centre de Martorelles coincidirà en el temps amb l'entrada en vigor a Barcelona, al març, de l'anomenada taxa Amazon, un impost que s'aplicarà a totes les empreses de paqueteria que facin enviaments a la ciutat.

L'Ajuntament de Barcelona preveu ingressar fins a 2,6 milions d'euros anuals per aquesta taxa, que grava les operadores postals que facturen més d'un milió d'euros anuals.

ARXIVAT A:
Drets laboralsAmazon
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut