Madrid

Pols entre Iglesias i Sánchez per la negociació del PSOE amb Ciutadans

El líder de Podem li exigeix que aparti Ciutadans de la negociació i el del PSOE li respon que no vol vetos

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, s'han reunit durant una hora i quart al Congrés dels Diputats en un primer contacte per negociar un possible acord que permeti la investidura del secretari general dels socialistes espanyols.

Després de la trobada, tots dos dirigents han explicat que la reunió s'ha mantingut amb un to cordial, però de moment no començaran les negociacions entre les dues formacions per intentar formar govern. El punt de desncontre és el paper de Ciutadans. Pablo Iglesias exigeix que el PSOE deixi de negociar amb la formació d'Albert Rivera. Iglesias, en roda de premsa, ha assegurat: "Vull pensar que preferirà treballar amb nosaltres i IU i ha instat Sánchez "amb urgència" a triar, i ha assegurat que té "esperança" que optarà per "un govern de coalició amb nosaltres i Esquerra Unida". De fet, ha anat una mica més enllà quan ha afirmat:

"La meva impressió és que Sánchez prefereix un govern progressista."

Ara bé, el líder de Podem ha pressionat Sánchez i ha descartat tenir equip negociador fins que hagi descartat del tot Ciutadans:

"Estarem encantats de negociar quan Sánchez aclareixi si vol un govern progressista, i espero que això passi demà mateix."

Pedro Sánchez també s'ha mostrat esperançat en la formació d'un govern de progrés, que inclogui Podem.

La meva resposta és que la porta seguirà oberta a Pablo Iglesias i a Podem. Hi ha milions d'espanyols, també votants de Podem, que tenen l'esperança que posem fi al govern del PP

Tot i això, el candidat socialista ha descartat aturar les negociacions amb Ciutadans.

Posarem en marxa tots els grups de treball amb la resta formacions polítiques. Amb Ciutadans aquesta tarda i la pròxima setmana amb Esquerra Unida i amb Compromís.

També ha explicat que demà es troba amb el PNB i espera que també se sumi a les negociacions. Aquesta tarda mateix, l'equip negociador del PSOE començarà les reunions amb els equips de treballs d'altres formacions, i justament la primera és Ciutadans.

Respecte a la qüestió catalana, Iglesias ha tornat a defensar el referèndum, però també ha reiterat que "estem disposats a escoltar altres propostes", tot i que en aquest punt ha etzibat que fins ara no n'ha sentit cap perquè -ha dit- la de portar el Senat a Barcelona "és escassa".

El líder de Podem, que diu que amb el PP "no aniran ni fins a la cantonada", ha assegurat que per ell "les posicions estan molt clares" i que li hauria agradat començar a negociar molt abans. També ha descartat donar suport a cap altra opció de govern que no sigui la que ells proposen.

"Crec humilment que som l'única força política que hem posat sobre la taula un govern possible, i tant de bo aquest govern ja estigués governant."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut