Sánchez i Iglesias, en la seva primera reunió de negociació (EFE)
Sánchez i Iglesias, en la seva primera reunió de negociació (EFE)
Madrid

Sánchez no descarta un govern de coalició: "No em tanco a res"

Els líders del PSOE i de Podem exploren possibles vies d'entesa, durant la ronda de trobades que Sánchez fa per formar govern

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha continuat aquest divendres els contactes per intentar formar govern. Després de reunir-se dijous amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest migdia ha estat el torn de Pablo Iglesias, de Podem.

Abans de la reunió amb Iglesias, el líder del PSOE ha assegurat, en declaracions a la SER que no descarta formar un govern amb altres formacions perquè "l'important" és que aquesta coalició "sigui fruit d'un programa de govern compacte". Sánchez ha dit: "No em tanco a res. Estem en un terreny nou i, per tant, estic obert a explorar altres vies, i, per descomptat, si hi ha d'haver una coalició o no, no ho sé."

En qualsevol cas, Pablo Iglesias insisteix que, ara per ara, un acord on hi entri Ciutadans sembla impossible. Ho ha tornat a dir a TVE. Iglesias ha explicat que no començaran a negociar en profunditat amb el PSOE un acord de govern fins que els socialistes no "s'acabin d'aclarir" i decideixin finalment descartar a Ciutadans. "No té sentit", ha subratllat el líder de Podem, que el PSOE desenvolupi "dues negociacions en paral·lel" amb dos partits que, segons ell, són "incompatibles" a l'hora de pactar un acord de govern.

L'entrevista d'aquest migdia entre Sánchez i Iglesias s'ha fet l'endemà que el CIS anunciés que Podem passaria al davant del PSOE si ara mateix es fessin eleccions generals.

Aquest dijous, el PSOE i Ciutadans van mostrar la seva sintonia. Pedro Sánchez va agrair a Albert Rivera "la seva bona disposició al diàleg i a treure Espanya de la situació de bloqueig en què Rajoy ens va posar". "Hem parlat del que ens uneix: no de cadires, sinó dels problemes dels ciutadans", va dir el líder del PSOE. En tot cas, la possibilitat d'entesa no es presenta fàcil ja que el president de Ciutadans va advertir Sánchez que el seu suport era incompatible amb el d'Iglesias, i, a més, va supeditar qualsevol acord amb els socialistes al fet que el PP no quedi arraconat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut