Eric Drouet sortint de la comissaria
Eric Drouet sortint de la comissaria
París

Polèmica per la detenció d'un líder dels Armilles Grogues, que hi veu motius polítics

Eric Drouet, que ja està en llibertat, nega haver convocat dimecres cap manifestació d'aquest moviment

RedaccióActualitzat

Un dels líders del moviment dels Armilles Grogues, detingut dimecres a París, assegura que la seva detenció ha estat per motius polítics. Eric Drouet, un camioner de 33 anys, ja ha quedat en llibertat i ha negat haver convocat cap manifestació:

"No era una manifestació, era una reunió en un restaurant. És una detenció política. Espero que s'acabi el setge judicial contra mi." 

Quan sortia de la comissaria, l'advocat de Drouet ha explicat que la policia li ha dit que el seu defensat el citaran pròximament.

Les forces de l'ordre van detenir el portaveu dels Armilles Grogues prop de la plaça de la Concòrdia quan es disposava a participar en un acte no autoritzat, convocat a través de les xarxes socials. L'acte pretenia fer un homenatge a la desena de persones d'aquest moviment mortes en diferents accidents.

 

Els Armilles Grogues sacsegen França des del novembre 

 

El dirigent d'esquerres Jean-Luc Mélenchon, de la França Insubmisa, ha afirmat que la detenció ha estat "un clar exemple d'abús de poder" i una acció de "policia política" que "assetja" els Armilles Grogues.

Drouet és una de les cares més visibles d'aquest moviment social de protesta que ha sacsejat la presidència de Macron en els últims mesos. Les mobilitzacions han aconseguit que el president del govern francès hagi augmentat el salari mínim interprofessional i hagi paralitzat l'augment dels impostos dels preus dels carburants durant sis mesos. Tot i això, els Armilles Grogues no veuen suficients les mesures.

Segons xifres del Ministeri de Justícia, entre el 17 de novembre i el 17 de desembre van ser empresonades 219 persones per la seva presumpta implicació en accions violentes durant les protestes.

ARXIVAT A:
Emmanuel MacronFrançaArmilles Grogues
Anar al contingut