Imatge del rei Baltasar pintat de negre al districte de Chamartín, a Madrid

Polèmica a Madrid per un rei Baltasar pintat que envia felicitacions als infants

L'Ajuntament de Madrid assegura que és error de l'empresa que ho gestiona i exigiran responsabilitats

RedaccióActualitzat

Nova polèmica a Madrid en la prèvia de l'arribada dels Reis d'Orient. La junta municipal del districte de Chamartín, a Madrid, ha enviat felicitacions personalitzades de Ses Majestats. Una iniciativa que podria semblar encertada, si no fos perquè el rei Baltasar està interpretat per un actor blanc que fingeix un accent estranger.

Per rebre la felicitació, les famílies havien d'omplir un formulari durant el mes de desembre, i entre el 4 i el 5 de gener els infants rebien el vídeo a través de WhatsApp.

L'Ajuntament de Madrid ha intentat relativitzar la importància del cas assegurant que per a la realització d'aquests vídeos es van contractar cinc actors negres, però que finalment van haver de recórrer a un que no ho era perquè dos dels cinc van donar positiu en covid i no van poder fer les gravacions corresponents.

De tota manera, l'Ajuntament assegura que és error de l'empresa i que exigiran responsabilitats, a banda també de demanar disculpes a les famílies que han rebut aquests vídeos.

La polèmica ha encès les xarxes socials, on molts usuaris han denunciat els fets, considerant que aquest cas és un clar exemple de "blackface", és a dir, maquillar una persona blanca perquè aparenti ser negre.

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridNadal
Anar al contingut