Pere Macias, nou comissionat del govern per al traspàs de Rodalies

Fins ara era coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha fitxat Pere Macias com a comissionat per al traspàs de Rodalies, segons ha avançat la Cadena SER. Un àmbit que coneix molt bé, perquè fins ara treballava per a Adif i Renfe com a coordinador del Pla de Rodalies 2020-2030, el que marca totes les inversions que s'han d'executar.

De fet, Pere Macias és un gran expert en infraestructures que ha treballat a les ordres de diferents colors polítics. Va ser conseller d'Obres Públiques amb Jordi Pujol i director del projecte d'unió del tramvia per la Diagonal amb Ada Colau. També va ser alcalde d'Olot, entre altres càrrecs. 

Tot i ser un militant històric de l'extinta Convergència i Unió, el seu perfil tècnic, com a enginyer de camins i expert en infraestructures, li ha permès ser una figura transversal. Abans de treballar per als socialistes també ho va fer per a Ada Colau, per dirigir el projecte d'unió del tramvia per la Diagonal, que els seus correligionaris de Convergència rebutjaven des de l'Ajuntament.

El traspàs integral de Rodalies és un dels acords a què han arribat ERC amb el PSOE a canvi de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. 
 

S'asseurà a l'altra banda de la taula

Després de cinc anys, Macias deixarà el càrrec, dependent del govern espanyol, i tornarà a treballar per al govern català per pilotar les negociacions per fer efectiu el complex traspàs de Rodalies, que ha de culminar amb la creació d'un nou operador, participat per la Generalitat i l'Estat.

Des del seu càrrec actual, havia criticat els incompliments del govern espanyol a l'hora de desplegar el traspàs del 2010. "El gran problema d'aquest traspàs és que no s'ha completat. Incomprensiblement. El traspàs deia que es passaven a la Generalitat unes obligacions, però per motius que no puc entendre encara, a dia d'avui, no s'han traspassat els diners", afirmava el novembre del 2018.

A diferència dels anteriors, el Pla de Rodalies 2020-2030 que ha dirigit Pere Macias sí que s'està executant. De fet, les xifres diuen que s'està invertint més que mai a Catalunya, on hi ha una desinversió acumulada de molts anys. 

ARXIVAT A:
Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut