"Per fi tinc família, amics i estudio el que vull": una jove extutelada, a la universitat

Un programa de la Universitat Rovira i Virgili de reserva de places guia els estudiants i els ofereix suport econòmic, com una beca menjador al campus o ajuts per a l'adquisició de material

La Laura Frau té 18 anys, viu amb la seva família d'acollida i ha complert el seu somni: arribar a la universitat. És una de les poques estudiants de la Rovira i Virgili que són extutelades.

"Per fi tinc una família i uns amics, i puc estudiar el que realment vull."

Vol ser educadora social. Ara que ha aconseguit entrar a la carrera, gràcies al sistema de reserva de places que ofereix la Generalitat, no deixarà de perseguir la seva fita. "Estic molt contenta del que he aconseguit. Des de petita, en centres d'acollida, sempre he vist la feina dels educadors i sempre m'ha agradat la idea de ser un més d'ells", explica la Laura. 

Des que va començar el curs, la Carme Garcia s'ha convertit en una guia per a la Laura. És professora de la URV i responsable del programa pilot Amb-Èxit-Ed, que ofereix als estudiants tutelats i extutelats el suport econòmic i acadèmic necessari per finalitzar l'etapa universitària, com beques menjador o ajudes per comprar material.

Dels adolescents tutelats, només el 4% arriben a fer estudis superiors. Les dificultats que afronten aquests joves en comparació amb la resta i les baixes expectatives no els ajuden. Molts, quan fan 18 anys, no saben què fer.

La Laura explica que, amb la majoria d'edat, va tenir por de quedar-se sola. Ara, però, està plena de gratitud cap a la universitat i la seva família d'acollida.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

ARXIVAT A:
Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut