Penélope Cruz i Carla Simón, entre les 70 artistes que es tallen els cabells per l'Iran

Més actrius i directores s'afegeixen al moviment internacional de solidaritat per Mahsa Amini i les dones iranianes

Una setantena de dones del cinema surten en un vídeo tallant-se un floc de cabells per sumar-se a les mostres de solidaritat contra la repressió de les dones iranianes, un moviment que va començar per la mort de Mahsa Amini, la jove kurda detinguda per no dur ben posat el vel.

Hi hi actrius com Penélope Cruz, Maribel Verdú, Aitana Sánchez Gijón, Carmen Maura, Nora Navas, Aina Clotet, Vicky Peña o Alba Flores i directores com Carla Simón i Isabel Coixet, que tanca el vídeo demanant "freedom", 'llibertat'. És l'única paraula que se sent en un muntatge de tres minuts sense música i amb el soroll de les tisores de fons. 

També hi ha intercalat el text "La seva lluita és la nostra lluita".

El gest d'aquestes dones s'afegeix al que fa uns dies van fer companyes franceses com Juliette Binoche, Marion Cotillard o Charlotte Gainsbourg, entre d'altres, dins d'una revolta que va esclatar i que també ha trobat un ressò important entre les estudiants iranianes.

Amini va ser detinguda el 13 de setembre i va morir tres dies després d'entrar en coma després de desmaiar-se en un centre de detenció, enmig de denúncies sobre tortures i maltractaments. L'informe oficial atribueix la mort a una malaltia cerebral.

 

ARXIVAT A:
CinemaIran
Anar al contingut