El tiktoker argentí Rodrigo Rumi demana que el món del futbol es mobilitzi per salvar de la mort Amir Nasr-Azadani
El tiktoker argentí Rodrigo Rumi demana que el món del futbol es mobilitzi per salvar de la mort Amir Nasr-Azadani

"Pel 'pibe' que volen penjar a l'Iran", la crida viral d'un argentí a aturar el Mundial

Un tiktoker argentí demana "un gest" als jugadors de la seva selecció en suport al futbolista iranià condemnat a mort

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es juga la final del Mundial de futbol de Qatar. L'Argentina s'enfronta a França en un partit que aturarà l'activitat dels dos països i de mig món. Els argentins van embogir amb els tres gols dels jugadors que la seva selecció (Leo Messi i Julián Álvarez) que van classificar l'Argentina per a la final.

I mentre el país entronitzava els protagonistes de la selecció, una veu discordant començava a fer-se viral a les xarxes.

Es tracta del tiktoker argentí Rodrigo Rumi. Un jove que es declara seguidor de la selecció argentina, que explica que gaudeix veient els seus partits, però que demana als jugadors "un gest, portar un distintiu" o fins i tot que renunciïn a jugar la final. Un gest, explica, per denunciar que l'Iran ha condemnat a mort el futbolista Amir Nasr-Azadani, que públicament va defensar els drets de les dones durant les protestes per la mort de la jove Jina Mahsa Amini:

"Soc argentí, sento molt d'orgull pels jugadors que compleixen el seu somni i que representen el meu país. Però està passant una cosa terrible al món del futbol i ningú no diu res. Aquests jugadors podrien plantar-se al camp o portar tots un distintiu, o directament no jugar un partit per aquest noi que volen matar, assassinar, penjar, com si fóssim animals."

Aquest és el missatge de Rodrigo Rumi a TikTok:

@rodrirumi #amirnasrazadani ? ? ? ? ? #mundial #mundial2022 ? sonido original - Rodrigo Rumi

 

El vídeo de suport a Amir Nasr-Azadani s'ha fet viral en pocs dies. Acumula més de 636.000 reproduccions, més de 70.000 persones han fet "like", però sembla que malauradament no servirà per evitar l'execució del futbolista iranià.

 
ARXIVAT A:
IranMundial Qatar 2022Pena de mortArgentina
Anar al contingut