Barcelona

Oriol Pujol sobre els 80: "No hem fet el ridícul, però tot plegat és un pèl còmic"

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Oriol Pujol, ha negat que el govern hagi fet el ridícul per la coincidència de l'entrada en vigor de la velocitat variable amb un anticicló que impedia superar els 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona. En una entrevista al programa "Àgora", de TV3, Pujol ha admès, tot i això, que "tot plegat és un pèl còmic".

Actualitzat
"Hi ha hagut la necessitat de deixar passar aquest anticicló", ha afirmat Oriol Pujol, que també ha recordat a l'"Àgora", que "excepte alguna gent d'Iniciativa" ningú més està d'acord amb la mesura dels 80 quilòmetres per hora.

Pujol ha demanat paciència fins que passi l'anticicló, que "d'aquí a dos dies ja no hi serà" i ha afegit que el mediambiental i el de la congestió seran els "criteris objectius", "no dogmàtics", a partir dels quals s'establirà "la variabilitat entre els 90 i els 120" quilòmetres per hora. Sobre la possibilitat que els ciutadans no hagin entès que s'hagi ajornat la supressió de la mesura, el secretari adjunt de Convergència ha afirmat que "d'aquí a una setmana ja ens entendran".

Oriol Pujol ha fet les declaracions el mateix dia que, a més, un error informàtic hagi fet que un panell informatiu a l'autovia de Castelldefels hagi omès la limitació dels 80 quilòmetres per hora que s'havia de mantenir als accessos de Barcelona a causa de l'anticicló.

L'ajornament del comiat de la "zona 80" ha provocat crítiques de l'oposició. Des del PSC, Joaquim Nadal ha dit que és contradictori que el govern hagi retardat la supressió dels 80 km/hora per l'anticicló. El socialista ha declarat que el govern ha fet una "marxa enrere radical" i que s'ha fet evident "la posició erràtica, tant que ningú entén on som".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut