Una de les actuacions policials que es van poder veure durant l'1 d'octubre
Una de les actuacions policials que es van poder veure durant l'1 d'octubre
Barcelona

"Som Defensores" afirma que l'estratègia policial contra l'1-O volia crear pànic

Les ONG agrupades en aquesta plataforma diuen que tenen proves d'excessos policials en més de la meitat dels col·legis on van actuar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

La plataforma d'ONGs Som Defensores afirma que l'estratègia policial de l'1-O només pretenia crear pànic entre la població. Asseguren que tenen proves d'excessos en les càrregues policials en 50 dels 90 col·legis electorals on hi va haver incidents.

Som Defensores no té cap dubte que l'actuació de la fiscalia, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil durant el setembre i l'octubre estan inspirades en finalitats polítiques. Afirmen també que hi ha hagut greus violacions de drets humans que comporten infraccions penals.

 

De les càrregues policials asseveren que són uns fets injustificables que han afectat i deixat seqüeles a la població. Portaran al jutjat les proves que tenen d'una cinquantena de col·legis electorals on asseguren que hi va haver extralimitació policial.

Els impulsors de la plataforma Som Defensores són, entre altres, el Centre per la Defensa dels Drets Humans Iridia, l'Institut Internacional per l'Acció No Violenta, Nov Act, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i la federació d'ONG FedeCat.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut