On firmaran els autors premiats l'últim any, que 3Cat ha reunit en la foto de Sant Jordi

Per quart any consecutiu, 3cat convoca una cinquantena d'escriptors i escriptores que, l'últim any, han rebut algun dels premis literaris concedits a Catalunya a obra inèdita o obra publicada

Actualitzat

Coincidint amb l'Any Tàpies, commemorant els cent anys del naixement del pintor Antoni Tàpies, 3cat ha convocat, un any més, la foto amb els autors que, l'últim any, han rebut un premi literari. Són premis a obra narrativa, la majoria, però també n'hi ha d'assaig, poesia o còmic. La llista de convocats també inclou obres a públic lector infantil i juvenil. 

Unes obres que els autors firmaran aquest Sant Jordi en aquests punts:

 

L'escenari de la foto: la Fundació Tàpies

La foto se celebra, en aquesta ocasió, la vigília del dia de Sant Jordi i és la quarta vegada que es fa. El 2021 -encara en pandèmia- es va fer al capdamunt de La Rambla de Barcelona-.

El 2022 es va celebrar a La Pedrera coincidint amb la posada en marxa de l'illa literària del Passeig de Gràcia. L'any passat, l'escenari de la foto van ser les escales del Saló del Tinell a la plaça del Rei de Barcelona

L'espai de la Fundació Tàpies, inaugurada com a tal el 1990, també té regust literari. Ocupa l'edifici de l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner que va ser seu de l'antiga editorial Montaner y Simón, des de 1868. Projectat el 1880, en una fase primerenca del desenvolupament del modernisme català, aquest edifici va ser el primer de l'Eixample que integrava la tipologia i la tecnologia industrial, que combina el maó vist i el ferro, al teixit del centre urbà.

Montaner y Simón va ser fundada per Ramon de Montaner i Francesc Simon. Es dedicava especialment a publicar en castellà obres monumentals i de bibliòfil. L'any 1952, l'empresa va ser adquirida per l'editor hispanoamericà José María González Porto. El 1981, l'editorial, on havien treballat escriptors com Pere Calders, va tancar definitivament a causa de dificultats econòmiques.

Al marge de la icònica escultura "Núvol i cadira", que corona la façana principal del carrer Aragó de Barcelona, un dels tresors de la Fundació Tàpies és la seva esplèndida biblioteca en fusta que té una reconeguda col·lecció de llibres d'art i que, avui, ha servit per emmarcar la foto. 

Els escriptors i escriptores han pogut veure, mentre esperaven el moment del clic del fotògraf, l'exposició "L'empremta del zen" que posa en valor les influències asiàtiques i de la filosofia zen en l'obra d'Antoni Tàpies.  

ARXIVAT A:
Sant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut