Madrid

Oferta d'última hora de Sánchez a les forces d'esquerres per salvar la investidura

El candidat socialista envia nous documents a Podem, En Comú, En Marea, Esquerra Unida i Compromís perquè donin suport a la seva investidura

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha fet una última oferta a les forces progressistes perquè se sumin al pacte firmat amb Ciutadans. L'ha fet des del comitè federal del PSOE, que aquest dilluns avala l'acord, un dia abans de la primera votació d'investidura en què Sánchez es presenta sense prou suports per sortir elegit nou president del govern espanyol.

"Per nosaltres no serà", ha dit el líder socialista, que ha defensat que no es resigna que Espanya "segueixi en funcions", amb Rajoy al capdavant. Per això, el candidat del PSOE no renuncia a aconseguir els suports perquè aquesta setmana el país tingui un govern de progrés:

"Estenem la mà a aquestes forces polítiques. Els hi farem aquest oferiment al llarg del dia i espero que aconseguim aquest suport perquè aquesta setmana tinguem un govern socialista, un govern progressista i un govern reformista."

I amb la intenció de captar Podem, Pedro Sánchez assegura que les esquerres quedaran satisfetes amb l'entesa subscrita entre el PSOE i C's:

"Serà un acord coherent amb l'acord que hem firmat amb Ciutadans, un acord que serà valent, en el sentit que anirà molt més enllà en aquelles accions i polítiques d'esquerres que mereixen els espanyols."

Aquest dilluns, el PSOE ha entregat documents a Podem, En Marea, En Comú Podem, Compromís i Esquerra Unida-Unitat Popular. Són cinc ofertes personalitzades en funció dels programes electorals que van presentar aquestes formacions.

La proposta d'acord del PSOE

El PSOE proposa a aquestes formacions una proposta d'acord amb un paquet de polítiques per fer front a "l'emergència social" a Espanya, en gran mesura ja pactades amb C's, i que ara estén a la resta de formacions d'esquerres. Al document enviat a En Comú Podem, el PSOE diu que es farà una revisió del sistema de finançament autonòmic i que es donarà compliment a les previsions pressupostàries de l'Estatut. També es promet que es fomentarà una normativa que defensi i promogui l'ús de les llengües cooficials a tot l'Estat com a patrimoni cultural, i que es derogarà la LOMCE, i que no només es paralitzarà, com es va acordar amb C's. 

Una altra de les mesures que s'inclouen als escrits enviats a les forces d'esquerres és tornar la targeta sanitària a "tots aquells que la van perdre a conseqüència de les lleis del PP", com immigrants irregulars, un aspecte que no figurava de manera explícita en el text firmat amb Ciutadans.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut