Pancarta i banderes palestines a l'Hotel Cortes aquest dissabte

Ocupen l'hotel d'un magnat israelià a Barcelona per denunciar la situació a Gaza

L'acció s'ha fet a l'Hotel Cortes, al centre de la ciutat, i els manifestants hi han penjat banderes de Palestina

ACN/RedaccióActualitzat

Acció sorpresa aquest dissabte contra un hotel propietat d'un magnat israelià al centre de Barcelona per denunciar el "genocidi" a Gaza.

Un centenar de persones vinculades a moviments socials i populars han protagonitzat una protesta a l'Hotel Cortes, al número 25 del carrer de Santa Anna. Han ocupat durant més de mitja hora la recepció de l'establiment i han despenjat les banderes oficials de l'hotel per substituir-les per banderes de Palestina.


"Boicot, Israel", "Les terres robades seran recuperades", "Israel, assassí del poble palestí" i "No és una guerra, és un genocidi" han estat alguns dels càntics dels manifestants, que han fet una crida a "l'acció directa" contra els interessos econòmics del règim israelià.

Adhesius de "Palestina lliure" i "Aturem el genocidi" a les portes de vidre de l'Hotel Cortes (Jordi Bataller/CCMA)

Aquesta acció s'ha fet poques hores abans de la manifestació en suport de Palestina a Barcelona.


Un "brutal acte d'antisemitisme"

La comunitat jueva de Barcelona ha qualificat l'acció d'un "brutal acte d'antisemitisme".  En un comunicat, la comunitat jueva centenària de Barcelona, la CIB.CAT, ha subratllat que "culpar" tots els jueus o israelians del que passa a Israel és "antisemitisme" i "racisme".

A més, exigeixen a les autoritats catalanes que condemnin de "manera rotunda" els atacs a les seves propietats.

"Culpar els jueus en massa i marcar-ne les propietats va ser l'inici del genocidi jueu perpetrat per l'Alemanya nazi"

"Tots els jueus catalans o tots els israelians no som responsables del que està passant a Israel i a la Franja de Gaza, ni del patiment de la població palestina sota el govern del grup terrorista Hamas ni del patiment de les poblacions israelianes i palestines per les seves accions terroristes", diu la comunitat jueva de Barcelona al comunicat.

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGazaGuerra Hamas-Israel
Anar al contingut