Clam de milers de persones a Barcelona per demanar "la fi del genocidi a Palestina"

A Londres, més de 100.000 persones s'han manifestat per exigir l'aturada immediata dels bombardejos israelians a Gaza

RedaccióActualitzat

Milers de persones han participat en una manifestació unitària sota el lema "Aturem el genocidi a Palestina" que ha recorregut el centre de Barcelona en protesta contra l'acció militar d'Israel contra Hamas que colpeja la població civil de la Franja de Gaza. Segons els organitzadors, unes 70.000 persones han participat a la marxa. La Guàrdia Urbana de Barcelona rebaixa la xifra d'assistents a 19.000.

La manifestació, convocada per la comunitat palestina de Catalunya i la coalició Prou Complicitat amb Israel, ha començat a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i ha baixat el passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Catalunya. Encapçalava la manifestació una pancarta amb el lema "Aturem el genocidi a Palestina. Prou comerç d'armes amb Israel" i es veuen nombroses banderes palestines en el recorregut.

Durant la marxa, que té el suport de més de 200 organitzacions, entitats i moviments socials, s'hi han sentit càntics com "Israel, assassí del poble palestí" o "Vosaltres, sionistes, sou els terroristes". Alguns assistents han mostrat cartells amb missatges que denuncien el paper de la Unió Europea i els diferents estats davant de la guerra.

Els manifestants han desplegat una bandera palestina des del terrat de l'edifici de la Pedrera.


Els organitzadors de la manifestació han coincidit a denunciar el règim d'apartheid al qual consideren que Israel està sotmetent els palestins, especialment els de la Franja de Gaza, i han demanat a la comunitat internacional que deixi de donar suport al govern israelià.

Algunes de les pancartes de la manifestació 'Frenem el genocidi a Palestina'
Algunes de les pancartes de la manifestació "Frenem el genocidi a Palestina" (CCMA)

Aquest matí un grup de persones han ocupat durant més de mitja hora l'Hotel Cortes del carrer Santa Anna, propietat d'un magnat israelià, per denunciar el "genocidi" a Gaza. Els manifestants han despenjat les banderes oficials de l'hotel i les han substituït per banderes de Palestina.

 

Altres manifestacions a Roma, Londres o Montevideo

Una de les manifestacions de suport als palestins de Gaza més multitudinàries s'ha fet a Londres, on unes 100.000 persones han fet una marxa per exigir l'aturada immediata dels bombardejos israelians a Gaza. Al crit de "Palestina lliure", els manifestants han recorregut el centre de Londres abans de concentrar-se davant la residència del primer ministre britànic, Rishi Sunak, a Downing Street.

Més de 100.000 persones a la manifestació propalestina de Londres (Reuters/Hannah McKay)
Més de 100.000 persones a la manifestació pro-Palestina de Londres (Reuters/Hannah McKay)

Durant el recorregut, s'han sentit càntics i eslògans amb consignes contra Israel. També s'han vist pancartes reclamant al primer ministre britànic que no doni suport a Israel en aquest atac a la Franja de Gaza.

Una de les pancartes de la manifestació de Londres en suport al poble de Gaza
Una de les pancartes de la manifestació de Londres en suport al poble de Gaza (Reuters/Hannah McKay)

La policia havia advertit els organitzadors de la protesta que detindrien qualsevol persona que mostrés símbols o missatges de suport a Hamas, organització considerada terrorista a la Gran Bretanya, i que no es toleraria cap incident que suposés un delicte d'odi contra Israel.

Els manifestants s'han concentrat davant la residència del primer ministre britànic
Els manifestants s'han concentrat davant la residència del primer ministre britànic (Reuters/Hannah McKay)

La marxa ha transcorregut de forma pacífica i no s'ha informat de cap detenció.

A Berlín, la policia manté la prohibició de fer manifestacions propalestines. Avui ha tornat a prohibir una manifestació amb el lema "Pau al Pròxim Orient" i que s'havia de fer demà diumenge. Les autoritats de la capital alemanya també han prohibit qualsevol altre acte que substitueixi la manifestació almenys fins al 30 d'octubre, argumentant que s'ha examinat el cas sobre la base d'experiències prèvies.

Segons la policia, hi ha un perill imminent que en aquest tipus de manifestacions es proclamin consignes antisemites i que "s'instigui i es glorifiqui la violència".

Malgrat les prohibicions, en els últims dies s'han fet diverses concentracions espontànies en suport a la població de la Franja de Gaza.

Tot i la prohibició de les manifestacions pro-palestines a Berlín, hi ha hagut protestes improvisades (Reuters/Christian Mang)
Tot i la prohibició de les manifestacions pro-Palestina a Berlín, hi ha hagut protestes improvisades (Reuters/Christian Mang)

A Roma, centenars de persones s'han manifestat pel centre de la ciutat en suport al poble palestí.

Manifestació a Roma en suport a la Franja de Gaza
Manifestació a Roma en suport a la Franja de Gaza (EFE/Angelo Carconi )

 

En la marxa de Roma s'ha desplegat una gran bandera palestina
En la marxa de Roma s'ha desplegat una gran bandera palestina (EFE/Angelo Carconi )

A la capital de l'Uruguai, Montevideo, uns dos milers de persones han sortit al carrer per exigir l'aturada dels bombardejos sobre la població civil a la Franja de Gaza.

Manifestació a Montevideo en suport al poble palestí
Manifestació a Montevideo en suport al poble palestí (EFE/Gianni Schiaffarino)

Els manifestants s'han concentrat al centre de la ciutat sota el lema "Alto el foc! Alto al genocidi!" i han exigit que es permeti l'entrada d'ajuda humanitària per a la població de Gaza i que els civils rebin la protecció de les Nacions Unides.

Manifestació a Montevideo en suport al poble palestí
Manifestació a Montevideo en suport al poble palestí (EFE/ Gianni Schiaffarino)

 

 

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut