Núria Marín en un acte de campanya
El PSC proposarà l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat com a senadora autonòmica (ACN)

Núria Marín deixarà la Diputació de Barcelona i es convertirà en senadora autonòmica

La presidència de la Diputació podria recaure en l'alcaldessa de Sant Boi i dirigent socialista, Lluïsa Moret

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, deixarà la Diputació de Barcelona, de la qual ha estat presidenta aquests últims 4 anys, i es convertirà en senadora de designació autonòmica.

Segons un comunicat del PSC, el primer secretari, Salvador Illa, ha informat l'executiva del partit que farà aquesta proposta de nomenament, que s'haurà de ratificar en el ple del Parlament. Quan això passi, Marín ocuparà el lloc de Lorena González, que acaba de guanyar l'alcaldia de Balaguer i passarà a dedicar-s'hi plenament.

El PSC argumenta que vol reforçar l'equip de senadors amb el "lideratge sòlid de Marín, dirigent política amb una gran experiència en gestió municipal i una magnífica trajectòria de servei públic".

La decisió obre més interrogants sobre qui presidirà la Diputació de Barcelona, que fins ara havia estat presidida per Marín després d'un pacte entre socialistes i Junts fa quatre anys. Un pacte que ara els juntaires no volen reeditar, ja que donen preferència a un acord amb Esquerra.

L'executiva del partit considera que el pacte que ha portat Jaume Collboni a l'alcaldia de Barcelona ha marcat "un abans i un després".

Els socialistes, però, negocien amb els Comuns i la presidència podria recaure en l'alcaldessa de Sant Boi i dirigent socialista, Lluïsa Moret.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona està previst per a principis de juliol, tot i que encara no hi ha una data fixada. La majoria absoluta se situa en 26 diputats. El PSC en té 17.

ARXIVAT A:
PSC
Anar al contingut