Nascuda fa 95 anys a Alemanya, la doctora Ruth Westheimer vol ajudar gent gran i de totes les edats que se senti sola i sense entorn social (@askdrr…
Nascuda fa 95 anys a Alemanya, la doctora Ruth Westheimer vol ajudar gent gran i de totes les edats que se senti sola i sense entorn social (@askdrruthfilm)
Estats Units

Una sexòloga de 95 anys, ambaixadora contra la soledat i l'aïllament social a Nova York

Un de cada tres adults més gran de 45 anys dels Estats Units se sent sol

RedaccióActualitzat

Ruth Westheimer té 95 anys i una energia desbordant. Ara, la governadora de l'estat de Nova York ha anomenat aquesta sociòloga, psicòloga i terapeuta sexual ambaixadora honorífica per lluitar contra la solitud. Un càrrec de nova creació, que no existeix en cap estat nord-americà i que és un intent de buscar solucions per millorar les condicions de vida de milions de persones que viuen soles i sense pràcticament interaccions socials.

Nova York busca noves fórmules per combatre la nova epidèmia nacional de salut que afecta gent de totes les edats. Persones que viuen soles i se senten aïllades i sense una xarxa de contactes que els puguin donar un cop de mà en cas de necessitat.

Cada cop més estudis relacionen la solitud amb problemes de salut física i mental com les malalties cardiovasculars, depressió i risc de mort prematura. L'aïllament social també s'ha associat amb el deteriorament cognitiu, l'ansietat i el debilitament del sistema immunitari.

La pandèmia de la covid va fer emergir la realitat en què viuen milions de persones a les grans urbs. Gent que viu sola i que pràcticament mai rep la visita d'amics o familiars i que no té ningú amb qui compartir els moments de preocupació o angoixa.

Un informe fet el 2020 assenyala que un de cada tres adults més gran de 45 anys dels Estats Units se sent sol. I en la franja de més de 65 anys, una de cada quatre persones es considera socialment aïllada. Però els joves no són aliens a aquesta realitat:

Davant d'aquesta situació, el 2022 Ruth Westheimer va suggerir la idea de convertir-se en "ambaixadora" per compartir la seva experiència professional, poder oferir solucions i buscar recursos que ajudin a millorar les condicions de vida d'aquestes persones. Ara, l'estat de Nova York ha recollit el guant i li ha ofert un càrrec oficial. "Em sento profundament honorada i prometo a la governadora que treballaré dia i nit per ajudar els novaiorquesos a sentir-se menys sols".

Westheimer, terapeuta psicosexual i autora de més de 37 llibres, és tota una personalitat als Estats Units. Va saltar a la fama en la dècada dels anys 80 i 90 per les seves aparicions a ràdios i televisions parlant de sexualitat i psicologia. Nascuda a Alemanya el 1929, va perdre tota la seva família als camps d'extermini nazi. Va viure a Suïssa, Israel i França abans d'instal·lar-se a Nova York el 1956, on es va especialitzar en l'estudi de la sexualitat humana. El 2019, el director Ryan White va dirigir un documental basat en la vida i la carrera de Ruth Westheimer que va guanyar el premi al millor llargmetratge documental al Calgary Underground Film Festival.

ARXIVAT A:
SalutEstats UnitsSalut Mental
Anar al contingut