Un nou robatori de cable a Rodalies provoca un matí d'afectacions a l'R4 i l'R7

La incidència entre Sabadell i Cerdanyola, que s'ha resolt cap a les 11 del matí, ha estat provocada pel segon robatori aquesta setmana, després que dilluns l'R3 va estar sense servei durant 12 hores per un cas similar

RedaccióActualitzat

Nou robatori de cable de catenària a Rodalies per segona vegada aquesta setmana: aquesta matinada de dimarts a dimecres ha estat entre Sabadell Sud i Cerdanyola a les vies de les línies de Rodalies R4 i R7.

Per aquest motiu, fins que no s'han pogut reparar els desperfectes del robatori, cap a les 11 del matí, l'R4 ha funcionat amb una sola via entre Sabadell Sud i Montcada Bifurcació, cosa que només permetia dos trens per hora en cada sentit.

Pel que fa a l'R7, els passatgers han pogut anar de l'estació de Fabra i Puig de Barcelona fins a Cerdanyola en trens de l'R4, i allà han continuat el viatge fins a Cerdanyola Universitat en autocar:


En un primer moment els usuaris que anaven amb l'R7 fins a la Universitat Autònoma de Barcelona, la UAB, els han fet agafar un autocar a Fabra i Puig mateix fins a Cerdanyola Universitat, però posteriorment s'ha canviat de solució.

D'altra banda, fins que s'ha concretat aquesta segona solució, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

Ha estat el segon robatori de cable a les vies de Rodalies de Catalunya en una setmana, després del que va haver-hi aquest dilluns a l'R3, i que va comportar molts maldecaps als usuaris, perquè és una línia de via única. 

Usuàries de l'R4 ajuden un noi a entrar en un tren ple de gom a gom, aquest dimecres a Cerdanyola

"Sempre estem igual"

Les restriccions per a la circulació de trens han provocat aglomeracions a les estacions, trens que arribaven plens i on no hi cabia pràcticament ningú més, i queixes dels usuaris, com es pot veure en aquest directe del programa "Els Matins" de TV3:


Afectacions a tot el recorregut de l'R4 i l'R7

El robatori i les restriccions al servei que han comportat han afectat tot el recorregut de les línies, i els usuaris se n'han queixat a les xarxes socials, així com de la poca informació que hi ha disponible:

Usuaris de Rodalies fent cua per pujar a un autocar cap a la UAB, aquest dimecres a Cerdanyola

Cable reparat a les 11 del matí

Tècnics d'Adif han treballat des de primera hora per reparar els danys causats pel robatori, feines que s'han completat cap a les 11 del matí. Això ha permès recuperar la circulació per les dues vies i també els horaris i les freqüències habituals.

La reparació dels desperfectes provocats pel robatori d'aquest dilluns a l'R3 van trigar força més a estar arreglats: la línia va estar més de 12 hores sense servei.

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatRenfeRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut