Un menor que viatjava sense mascareta ni bitllet agredeix un vigilant de FGC a Igualada
Imatge d'un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat

Nou atac homòfob al metro de Barcelona amb cops i insults com "maricó de pura raça"

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) alerta de l'increment d'agressions al col·lectiu LGTBI i diu que és la 151a registrada aquest any a Catalunya

Actualitzat

Un dona ha colpejat aquest dijous a la cara un jove homosexual que viatjava en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat mentre l'insultava dient-li "maricó de merda!" i "ets un maricó de pura raça!".

L'agressió l'ha denunciat l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH):


Una amiga de la víctima ha enregistrat l'agressió i n'ha publicat el vídeo a les xarxes socials. Els fets han passat dintre un vagó quan el tren circulava a l'altura de l'estació de Provença:


L'OCH denuncia que es tracta de l'agressió homòfoba número 151 registrada aquest any a Catalunya. L'entitat ha assegurat que els seus serveis jurídics acompanyaran demà, divendres, la víctima a interposar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra, que ja tenen coneixement dels fets.

Els psicòlegs de l'Observatori contra l'Homofòbia han atès el jove agredit, que no ha requerit assistència mèdica, però que estava "commocionat i emocionalment molt afectat".

L'OCH també ha comunicat l'incident a l'Oficina contra les Discriminacions de Barcelona, al regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, perquè traslladin la informació al president d'FGC.

En aquest sentit, el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha reclamat que el protocol per garantir la seguretat de persones LGTBI en el transport públic "haurà de transcendir de l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona i fer-ho per a tot Catalunya perquè tenim agressions homòfobes al metro, però també a la Renfe i ara als FGC".

Segons Rodríguez, aquest protocol "ha de garantir que tots els transports públics de Catalunya siguin un espai amable i segur tant per a dones, com per a persones LGTBI, persones immigrades i per a tothom".

Rodríguez també ha alertat de l'augment d'agressions homòfobes a Catalunya, ja que l'incident d'aquest dijous és el 151 que registra l'Observatori aquest any, quan en tot l'any 2019 en van denunciar un total de 163.

L'Observatori ha denunciat una altra agressió homòfoba al metro, aquesta a l'Hospitalet de Llobregat. Segons ha explicat la mateixa organització a twitter, han traslladat la incidència fòbica a l'alcaldessa del municipi, Núria Marín:

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut