Imatge del debat de política general del 5 d'octubre (ACN/Bernat Vilaró)

"No té legitimitat política" o "un govern que neix mort": les reaccions de l'oposició

Jordi Turull, Laura Borràs, Gemma Geis, Jéssica Albiach i Eulàlia Reguant han estat del primers a reaccionar a l'anunci dels nous consellers i conselleres del govern d'Aragonès

Redacció/AgènciesActualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la remodelació del seu Govern i ha assegurat que "representarà els consensos del 80% de la ciutadania i "treballarà sempre al servei de la gent i ho donarà tot". "Catalunya tindrà un govern de país", ha publicat a Twitter aquest diumenge, poc després que s'anunciessin els noms dels nous consellers i conselleres:

Poc després que Aragonès fes aquesta piulada, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha qüestionat la representativitat del nou govern en un tuit de resposta a Pere Aragonès. Turull insta el president a comprovar al Parlament si aquest govern representa el consens del 80% de la ciutadania i el "convida" a renovar la confiança de la cambra.


I en la mateixa línia, Laura Borràs critica que la nova proposta del president Aragonès no ha passat pel Parlament ni per les urnes i conclou que sense aquesta validació no té legitimitat política ni democràtica.

L'encara consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'hagi referit al nou Govern com un equip que "treballarà al servei de la gent" i que "representarà els consensos del 80%". "Amb tot el respecte, però ho hem donat tot i al servei de la gent", li ha respost Geis aquest diumenge, després que es conegués que l'exconseller socialista Joaquim Nadal la rellevarà dilluns,

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha criticat que ERC "segueix pensant que es pot governar Catalunya amb 33 escons": "És un govern que neix mort i, per tant, no podrà comptar amb el nostre suport". Així s'ha expressat Albiach en una piulada aquest diumenge a Twitter:

La diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant ha criticat la nova composició del Govern de Pere Aragonès, que incorpora independents com Joaquim Nadal, Carles Campuzano i Gemma Ubasart. En una piulada a Twitter, Reguant ha afirmat: "Quan no és una qüestió de polítiques sinó de noms, és que no canvia res. I així estem".  

I Jordi Puigneró, vicepresident cessat per Aragonès, també ha participat en el debat amb un tuit breu i sintètic:

ARXIVAT A:
CUPJordi TurullPere AragonèsLaura BorràsJéssica AlbiachCrisi de govern
Anar al contingut