Sala de vetlla d'Itziar Castro, amb la imatge al fons i corones de flors
Una imatge de l'actriu es projecta a la sala de vetlla (Europa Press)

"No m'esperava aquesta acollida": la mare d'Itziar Castro, a la vetlla de l'actriu

La capella ardent està oberta a Pallejà i la cerimònia de comiat serà aquest dilluns a la tarda, també íntima

Redacció/Europa PressActualitzat

"Només vull que, de tant en tant, us recordeu de mi." És el missatge sota la fotografia d'Itziar Castro, al costat del seu fèretre. La vetlla de l'actriu, morta aquest divendres als 46 anys d'un infart, ha obert aquest diumenge a la Sala Pal·ladius de Pallejà, a Barcelona.

L'envolten diverses corones de flors de familiars i d'amics, una de l'Acadèmia del Cinema i del FC Barcelona. El taüt, cobert amb una bandera LGTBIQ+, està situat davant d'un escenari amb una gran pantalla que té una imatge projectada d'Itziar Castro i dues banderes. Hi ha sonat la cançó "I will survive'" de Gloria Gaynor.

La mare de l'actriu, Lucía Rivadulla, ha expressat el seu agraïment a tots els que l'han valorat: "Vull donar les gràcies a tothom perquè realment no m'esperava aquesta acollida", ha declarat. "No vinc de negre, vinc de vermell, perquè Itziar era vermella, vermella de llum, vermella de vida", ha afegit.

Tot i que ha assegurat que en aquest moment no té paraules, ha donat les gràcies, ha dit, a tantíssima gent de tot arreu "per com l'han valorat".

"Ella sempre em volia fer feliç. Era molt bona", ha afegit la mare, que també ha estès el seu agraïment als mitjans de comunicació per, segons ha dit, tractar molt bé la seva filla.

La mare de l'actriu també ha recordat quan Itziar va començar a interessar-se per la interpretació i va començar en un grup de teatre del poble, iniciant-se en una professió en què no sempre ho va tenir fàcil, però ha destacat que era molt forta: "I va lluitar molt, molt. No ho va tenir fàcil".
   

Sala de vetlla d'Itziar Castro, amb el taüt al centre, cobert amb una bandera LGTBI
La sala de vetlla de l'actriu s'ha instal·lat a Pallejà (Europa Press)

La capella ardent tornarà a obrir aquest dilluns entre les 9.00 i les 16.00 hores només per a familiars, amics i coneguts, i a partir de les 16.00 se celebrarà la cerimònia, també íntima.

Itziar Castro va morir divendres, mentre participava en la preparació d'una gala per a un club de natació, a la piscina municipal de Lloret de Mar.

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut