Mor als 46 anys l'actriu Itziar Castro

L'actriu catalana va participar en sèries com "Vis a vis" o "El cor de la ciutat" i era coneguda també pel seu paper activista a favor dels drets LGTBI i el feminisme

RedaccióActualitzat

L'actriu catalana Itziar Castro ha mort als 46 anys, aquest dijous a la nit d'un infart.

La seva mort l'ha fet pública el seu amic i company de professió Frankie de Leonardis. Assegura que estaven a la piscina municipal de Lloret de Mar, on preparaven un espectacle del club de natació Kallipolis --en concret, hi feien les proves de llum-- amb l'exseleccionadora Anna Tarrés, quan l'actriu s'ha trobat malament. 

Segons l'Ajuntament, el SEM ha rebut l'avís a la 1 de la matinada.

Castro era coneguda, entre d'altres, pel seu paper a la sèrie "Vis a vis", on interpretava Goya Fernández, una de les recluses més violentes.

També va formar part del repartiment de "El cor de la ciutat", de TV3, els anys 2004, i entre el 2006 i el 2008; així com de la sèrie "El crac", estrenada el 2014 a TV3. 

Dins el món del cinema, va participar en pel·lícules com "Pieles", per la qual va ser nominada als Premis Goya com a millor actriu revelació, "Campeones", "Matar a Dios" o "Blancaneu", de Pablo Berger.  Havia treballat també amb Álex de la Iglesia a "Las Brujas de Zugarramurdi" i amb Paco Plaza, a "Rec 3".

Recentment, havia estrenat el curtmetratge "La cita", escrit, dirigit i interpretat per ella.
 

​"Soc actriu perquè ho vull ser tot"

Coneguda pel seu paper activista a favor dels drets LGTBI i el feminisme, també reivindicava la bellesa de tots els cossos. En ple confinament per la pandèmia, va compartir una foto seva inspirada en Botero que va ser molt comentada. "No faig apologia de l'obesitat, no dic que estar com jo sigui sa, simplement dic que soc feliç i que m'agrada compartir-ho amb el món", va dir:

"Sóc actriu perquè ho vull ser tot", va afirmar en una entrevista al programa "El cotxe" de TV3. Explicava que es va enamorar de la professió d'actriu veient teatre musical quan era petita i que, amb els anys, va aprendre a no deixar que les paraules la ferissin

Paraules com "gorda", que diu que li deien a l'escola. Ara, ho assumia com una realitat de què no s'avergonyia. La pots sentir sencera aquí:

En un comunicat que ha reproduït a X, abans Twitter, Frankie de Leonardis ha destacat: "Itziar no només va ser una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences. Va enfrontar cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar a molts".

"La seva contribució en el món de l'art i la seva feina incansable per la igualtat i la justícia social continuaran com un llegat perdurable de la seva passió i compromís", afegeix.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut