Barcelona

Navarro: "No jugarem que se'ns impliqui en un procés partidista d'independència"

El líder del PSC s'ha mostrat "profundament preocupat i decebut amb el funcionament de la reunió". Ha acusat el govern de "no ser neutral" perquè la consulta no s'està plantejant com un element democràtic, sinó com un instrument per avançar cap a la independència. Navarro ha exigit a Mas que apliqui el mandat del Parlament i que pacti amb l'Estat la celebració d'una consulta legal.

RedaccióActualitzat
El PSC s'ha convertit en un dels partits protagonistes de la cimera sobre el dret a decidir. El seu líder, Pere Navarro, s'ha mostrat "profundament preocupat i decebut amb el funcionament de la reunió", on "no s'ha vist la Catalunya real". Navarro ha acusat el president de la Generalitat d'utilitzar la consulta, no com un element democràtic, sinó com "un instrument per avançar cap a la independència".

"L'acció del govern no és neutral": segons Navarro, abans de consultar els ciutadans ha posat en funcionament estructures d'Estat; un Consell per a la Transició Nacional; vol impulsar una hisenda pròpia, i fins i tot denigra la imatge d'Espanya a l'exterior. "No compartim aquest posicionament" perquè el procés "ha de ser democràtic".

"El PSC era l'únic partit a la reunió que no vol la separació de Catalunya del conjunt d'Espanya". Davant del que s'ha parlat i del que està fent la Generalitat, Navarro ha sentenciat: "No jugarem que se'ns impliqui en un procés partidista d'independència per fascicles".

Els socialistes catalans han deixat molt clares les seves prioritats. La primera i més important és la "lluita contra l'atur". Després hi ha la "reforma de la Constitució" i que "els catalans puguin dir la seva opinió amb una consulta acordada amb l'Estat", com es va definir en la resolució aprovada al Parlament amb el suport de 104 diputats.

Sobre la carta de l'exministra Carme Chacón, en què demanava a Navarro que no assistís a la cimera, el líder dels socialistes catalans ha assegurat que no ha influenciat el seu posicionament. Navarro ha afirmat que tot i les discrepàncies, el PSC i el PSOE tenen en comú no voler la separació de Catalunya i Espanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut