Barcelona

Chacón demana a Navarro que no vagi a la cimera pel dret a decidir

Carme Chacón insta el primer secretari del PSC en una carta oberta que publica l'edició impresa "El Mundo" i també "El Periódico" a allunyar-se d'Artur Mas i a enfrontar-s'hi, en comptes de posar-se al seu costat.

RedaccióActualitzat
Tot i que el PSC té la intenció d'acudir a la cimera pel dret a decidir convocada pel president Mas al Palau de la Generalitat, les pressions perquè els socialistes catalans no hi vagin arriben de dins i de fora del partit.

Des de dins...

Des de dins, Carme Chacón demana en una carta oberta a Pere Navarro, publicada a l'edició impresa d'"El Mundo" i també d'"El Periódico" que s'allunyi d'Artur Mas i s'hi enfronti, en lloc de posar-s'hi al costat. Segons Chacón, no hi ha projecte més contrari al del PSC que el que té el president de la Generalitat, a qui acusa de voler enfrontar els espanyols entre ells.

La diputada del PSC insta Navarro a no sucumbir a les pressions que, "des de dins o des de fora del partit" busquen que se sumi a un pacte en favor del dret a decidir. Segons diu textualment, cedir a això seria "una operació totalment oposada" tant als principis com a la trajectòria del PSC.

"No podem ser al costat d'Artur Mas. Ni tan sols de costat. Els socialistes hem d'estar al davant d'Artur Mas i al costat dels treballadors i les classes mitjanes catalanes", indica Chacón, que ha qüestionat la presència del seu partit a a trobada.

...i des de fora

Per la seva banda, el PPC demana al PSC que deixi de seguir el camí que marquen el govern i Esquerra cap a la independència. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, l'ha acusat de ser  "còmplice" d'una trobada d'"autobombo personal" del president de la Generalitat, Artur Mas, motivada per "fer-se fotos" per tapar la falta d'acció de govern.

Iniciativa comparteix l'esceptiscisme del PSC, mentre que ERC s'esforça a recordar que dret a decidir i polítiques socials van de bracet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut