Control de Mossos aturant un vehicle
Els Mossos i les policies locals són els encarregats de controlar el compliment del toc de queda (CCMA)

Municipis del Maresme i el Vallès Oriental demanen el toc de queda per evitar botellons

Tenen menys de 10.000 habitants i temen que el confinament dels municipis del voltant es tradueixi en botellons als seus pobles

RedaccióActualitzat

Torna el toc de queda i també la petició d'aquells municipis que pateixen pels botellons. Per això una dotzena de pobles del Maresme i del Vallès Oriental, amb menys de deu mil habitants, demanaran a la Generalitat que se'ls apliqui el toc de queda.

Aquesta vegada, com ja havia passat anteriorment, el toc de queda no és generalitzat, sinó que s'aplica als municipis de més de 10.000 habitants amb una alta incidència de covid.

Els que no hi estan inclosos i demanen afegir-s'hi són Vilanova del Vallès, Teià, Cabrils, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Alella, Cabrera, Vallromanes, Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Vilassar de Dalt i Òrrius.

Tots aquests pobles recorden que estan envoltats de poblacions on sí que s'ha decretat el toc de queda, i temen que es repeteixin al seu terme les concentracions, els botellots i els incidents que ja hi va haver durant el confinament anterior, malgrat que el govern els va prohibir.

També recorden que no tenen prou recursos policials per enfrontar-se a situacions de crisi.

L'alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, tem que hi hagi un efecte crida:

"Tots els municipis de platja on arriba el tren tenen toc de queda. Què passarà d'1 a 6? Doncs que se'ns quedarà la gent aquí."

Martorell també explica que han advertit al govern que la qüestió no és tenir la restauració tancada, perquè el problema és al carrer:

"Venen amb els cotxes plens de begudes i de subministraments, i el problema és que se'ns quedaran aquí."

Aquesta no és la primera vegada que alguns municipis voldrien ser a la llista del confinament malgrat que no compleixen els requisits. Va ser el cas, entre d'altres, de Calonge. Allà aquest estiu hi va haver 35 botellons en un cap de setmana.


El govern no ho preveu

Malgrat les demandes dels alcaldes, des del govern apunten que la resolució aprovada pel TSJ sobre el toc de queda es basa en criteris objectius i no es pot interpretar com una mesura generalitzada, i per això no la poden estendre.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de quedaCovid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut