Un vehicle funerari abandona la base Cerro Muriano amb els cossos dels dos militars morts (EFE/Salas)

Moren un caporal i un soldat quan feien maniobres aquàtiques en un embassament de Còrdova

Participaven en un programa bàsic d'instrucció a l'embassament de Guadanuño, a tocar de la base militar de Cerro Muriano

RedaccióActualitzat

Dos militars de l'exèrcit espanyol han perdut la vida aquest dijous mentre participaven en unes maniobres militars a l'embassament de Guadanuño, a tocar de la base de Cerro Muriano, a Còrdova.

Tots dos militars han estat donats per desapareguts a primera hora del matí mentre feien les maniobres aquàtiques; un cos ha estat localitzat passades les tres de la tarda i l'altre, abans de les cinc.

A més, dos militars que participaven en aquestes mateixes pràctiques han hagut de ser atesos per hipotèrmia. La temperatura a la zona era d'uns 4 graus.

L'exèrcit de terra ha confirmat els fets "amb profund dolor" i ha identificat les dues víctimes com el caporal Miguel Ángel Jiménez Andújar i el soldat Carlos León Rico, de la brigada Guzmán el Bueno.

Tots dos estaven destinats al regiment d'infanteria La Reina 2. Jiménez Andújar havia participat en missions a Letònia i al Líban, i havia rebut dues creus al mèrit militar amb distintiu blanc. León Rico havia ingressat a l'exèrcit de terra el mes de maig d'aquest any.

La Guàrdia Civil ha dirigit el dispositiu de cerca (EFE/Salas)

La mort del caporal i el soldat ha tingut lloc "en el transcurs d'unes maniobres al costat del camp de tir de Cerro Muriano", segons ha explicat Defensa.

Ara per ara es desconeixen les causes de les dues morts i s'ha obert una investigació.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyol
Anar al contingut