Mor el metge italià que atenia pacients de coronavirus sense guants perquè no n'hi havia
La porta de l'hospital de Codogno amb l'avís de les emergències tancades (Reuters)
Milà

Mor el metge italià que atenia pacients de coronavirus sense guants perquè no n'hi havia

Marcello Natali, de 57 anys, era metge de família a Codogno, l'epicentre del coronavirus a Itàlia

RedaccióActualitzat

És un dels més de 3.000 morts pel coronavirus a Itàlia, tenia 57 anys, es deia Marcello Natali i era metge de família en un ambulatori de Codogno, a la Llombardia.

Aquesta localitat de 15.000 habitants de la província de Lodi, al sud-est de Milà, va ser fa un mes l'epicentre de l'epidèmia a Itàlia, al voltant del qual es va fer el primer confinament al país el 23 de febrer.

Pla de xoc d'Itàlia pel coronavirus: no pagar hipoteca, la llum, el gas o l'aigua
Tranquil·litat aparent a Codogno, a la "zona vermella" pel coronavirus (Reuters)

A Natali li va tocar estar al peu del canó durant setmanes, visitant desenes de persones cada dia al seu ambulatori, fins que l'11 de març va començar a tenir febre, tos i dificultats per respirar.

La seva companya, la metgessa Martina Scarabelli, assegura que va continuar treballant malgrat trobar-se malament:

"Quan altres col·legues es van posar en quarantena o es van posar malalts, ell va obrir les portes també als seus pacients, per no deixar-los sense metge en aquests dies difícils".

Natali, que no tenia patologies prèvies, va morir aquest dijous en un hospital de Milà, on el van portar des de Cremona quan se li va agreujar la malaltia.

Segons alguns mitjans, a Itàlia ja han mort 13 metges per coronavirus, i hi ha més de 2.600 treballadors sanitaris infectats.

L'hospital de Codogno en una imatge d'arxiu


Sense guants

Natali es va fer molt conegut quan va sortir entrevistat per televisió amb mascareta, però sense guants, i va assegurar que no en portava perquè s'havien acabat.

El metge de família italià Marcello Natali, entrevistat fa pocs dies

En aquella entrevista, el metge ara mort es va queixar de la manca de material per treballar que pateix el personal sanitari en aquella zona d'Itàlia.

També que a la Llombardia no es fan proves de coronavirus als pacients que són a casa en estat lleu, a diferència de la regió del Vèneto, on se'n fan i tenen l'epidèmia més controlada.


"Us ho dic educadament"

Mentrestant, el president de la Llombardia, Attilio Fontana, intenta a través dels mitjans convèncer els ciutadans de la regió perquè s'estiguin a casa:

"Amics, us ho dic educadament, però si no ho enteneu per les bones, caldrà ser més agressius: no sortiu de casa. Cada sortida de casa és un risc per a vosaltres i per als altres".


4.032 morts a Itàlia

Itàlia va prendre aquest dijous a la Xina el dubtós honor de ser el país del món amb més morts de coronavirus: segons el recompte d'aquest dijous, ja havien mort més de 3.400 persones.

Però aquest divendres aquestes xifres s'han tornat a quedar curtes quan s'han conegut les noves dades: a Itàlia ja s'han superat els 4.000 morts per coronavirus.

En concret, en les últimes 24 hores han mort 627 persones, de manera que el còmput total ja ha arribat als 4.032. També els positius han augmentat molt: 4.670 més, i ja es comptabilitzen més de 47.000 casos, 37.800 dels quals encara estan actius.

Files de fèretres en una església d'Itàlia

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut