Mor Charlie Watts, el llegendari bateria dels Rolling Stones

Watts ha mort als 80 anys en un hospital londinenc, envoltat per la seva família

Actualitzat

Charlie Watts, bateria dels Rolling Stones, ha mort aquest dimarts als 80 anys, segons ha informat el representant del músic, Bernard Doherty. Watts ha mort en un hospital de Londres, la ciutat on va néixer, acompanyat per la seva família.

El llegendari membre dels Stones s'havia sotmès feia poc a una operació que li hauria impedit formar part de la gira que la banda britànica té previst fer als Estats Units. El grup reprendrà el mes de setembre una gira que l'any passat es va ajornar a causa de la pandèmia del coronavirus. A principis d'aquest mes, la banda va anunciar que Steve Jordan seria el substitut temporal de Watts a la gira.

"Amb una immensa tristesa anunciem la mort del nostre estimat Charlie Watts", indica el comunicat de l'agència del músic.


Watts era membre dels Rolling Stones des del gener del 1963, quan es va unir a la banda de Mick Jagger, Keith Richards i Brian Jones, que havia fet el primer concert sis mesos abans. Era el més gran de tots els components del grup i també el més tranquil d'una banda coneguda pels excessos d'alguns dels seus membres.

Ronnie Wood, Charlie Watts, Keith Richards i Mick Jagger, durant un concert dels Rolling Stones a Pasadena, el 2019
Ronnie Wood, Charlie Watts, Keith Richards i Mick Jagger durant un concert dels Rolling Stones a Pasadena, el 2019 (Reuters / Mario Anzuoni)


"Un dels grans bateries de la seva generació"

Conegut com l'"Stone silenciós", Watts estava considerat "un dels grans bateries de la seva generació". El primer tambor que va tenir se'l va fabricar ell mateix, de petit, arrencant el pal d'un banjo. Amb 14 anys va tenir la seva primera bateria, un regal de la família, i de mica en mica va anar professionalitzant-se.

Durant la dècada dels seixanta, abans de sumar-se als Stones, Watts va formar part de diverses bandes de jazz. Després d'haver fet el salt al rock'n'roll, mai va perdre la passió pel jazz i va continuar col·laborant amb grups d'aquest gènere musical i en va liderar altres, com Rocket 88.

Allunyat de la clàssica iconografia rockera, tant en la forma de vestir com en la vida familar, Watts va viure episodis d'addicció a la dècada dels 80, primer a l'alcohol i, més tard, a les amfetamines i l'heroïna. Segons va explicar ell mateix, se'n va sortir gràcies a l'amor de la seva dona, Shirley Ann Shepherd, i la por de perdre-la a ella i la seva filla, Seraphine.

Watts, durant un concert de l'any 2010
Watts, durant un concert de l'any 2010 (EFE/Ennio Leanza)


Dol a la xarxa

Just després de saber-se la mort de Watts, diversos músics han expressat el condol a les xarxes socials. En un vídeo a Twitter, Paul McCartney ha qualificat el bateria dels Stones com "un paio formidable" i "un bateria fantàstic":


L'altre "beatle" viu, Ringo Starr, ha recordat Watts amb dues imatges:


El cantant Elton John ha dit que Watts era "el millor bateria", a més del "més elegant dels homes i una companyia genial":

 

 

Altres estrelles de la música, com Liam Gallagher, Lenny Kravitz, Bryan Adams i Rick Astley també han tingut un record per al bateria dels Stones:

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut