Montero anuncia la derogació de la llei de l'avortament del PP
La ministra Montero es treu la mascareta abans de comparèixer en comissió al Congrés (EFE / Juan Carlos Hidalgo)
Madrid

Montero anuncia una reforma de la llei de l'avortament que tombarà els canvis del PP

La polèmica modificació impulsada pel govern Rajoy obliga les noies de 16 i 17 anys que volen interrompre l'embaràs a tenir el consentiment patern

RedaccióActualitzat

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat una reforma de la llei de l'avortament que suposarà la derogació dels controvertits canvis que hi va introduir el PP el 2015.

Aleshores, es va establir que les menors de 16 i 17 anys que volguessin avortar ho haurien de fer amb el consentiment dels pares, cosa que l'actual govern de coalició vol que deixi de ser un requisit.

En una compareixença a la comissió d'Igualtat del Congrés, Montero ha avançat que ja s'està treballant en la reforma:

"Els anuncio la intenció d'aquest govern de començar amb les feines de modificació de la llei orgànica 2/2010 del 3 de març de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs per a la derogació de la reforma de l'any 2015, per assegurar d'aquesta manera que totes les dones tenen dret a decidir sobre el seu cos".


La ministra ha afegit que la reforma vol millorar l'accés als anticonceptius més "nous i efectius":

"També assegurant-nos que fem tot el possible per millorar la salut sexual de la ciutadania garantint el millor accés possible a l'anticoncepció, a les formes més innovadores i efectives que hi ha, així com una educació sexual efectiva que es converteixi d'una vegada per totes en la millor eina per a la igualtat entre homes i dones, així com en la millor vacuna contra les violències masclistes".


L'anunci ha generat reaccions contraposades. El grup d'ERC l'ha aplaudit i ha instat el govern a fer el canvi com més aviat millor, mentre que el dìputat del PNB Joseba Andoni Agirretxea ha considerat que la llei va ser fruit d'"importants consensos" i ha tingut uns resultats magnífics, una afirmació que contrasta amb el fet que, al Congrés, la reforma va tirar endavant amb la majoria absoluta del PP i el suport d'Unió Democràtica i el Fòrum Astúries.

De fet, el grup penabista al Congrés ha matisat en un comunicat que manté la posició del 2010 i que defensa tornar a la redacció d'aquell any i derogar la reforma del PP del 2015, que va rebutjar perquè la considerava "innecessària i perjudicial". 

L'extrema dreta de Vox ha considerat que ara no és moment d'impulsar aquesta reforma.

 

 

ARXIVAT A:
Avortament FeminismeMenorsUnides PodemPSOE
Anar al contingut