El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, durant el ple d'aquest dijous al Congrés (EFE)
El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, durant el ple d'aquest dijous al Congrés (EFE)
Madrid

El Congrés aprova la reforma de la llei de l'avortament, amb el desacord de cinc diputats del PP

Gairebé tota l'oposició ha votat en contra d'aquesta modificació legislativa, que ha tirat endavant gràcies a la majoria absoluta dels populars i el suport d'Unió

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts la reforma de la llei de l'avortament per impedir que les menors d'edat puguin avortar sense el consentiment dels pares. Gairebé tota l'oposició ha votat en contra d'aquesta modificació legislativa, que ha tirat endavant gràcies a la majoria absoluta dels populars i el suport d'Unió Democràtica. En total, 184 vots a favor, entre el PP, els cinc diputats presents d'Unió i el de Fòrum Astúries.

Tot i que la reforma la va presentar el PP, cinc dels seus diputats han trencat la disciplina de vot, durant la votació del dictamen de la Comissió de Sanitat o en la votació de conjunt. Són els mateixos cinc diputats que ja van trencar la disciplina de vot en el primer tràmit de la reforma a l'abril. Antonio Gutiérrez i José Antonio Aspiroz han votat en contra en la votació de conjunt, mentre que Lourdes Méndez, Javier Puente i Eva Duran s'han abstingut. En canvi, en la votació sobre el dictamen, Méndez, Gutiérrez, Aspiroz i Duran hi han votat en contra, mentre que Puente s'ha abstingut.

Durant el ple, PSOE, Esquerra Plural, PNB, UPyD, Amaiur, ERC i BNG han reclamat la retirada de la reforma per "innecessària" i "electoralista", a més d'abocar les joves a interrompre l'embaràs "sense garanties jurídiques ni sanitàries".

Ara, la reforma continuarà la tramitació al Senat.

 

 

Anar al contingut