Miquel de Palol, entrevistat a TV3 el dia de Sant Jordi
Miquel de Palol, recent Premi Nacional de Cultura, obté ara el Crítica Serra d'Or.
Barcelona

Miquel de Palol, Premi de la Crítica Serra d'Or 2010 per "El testament d'Alcestis"

L'escriptor Miquel de Palol ha estat distingit amb el Premi de la Crítica Serra d'Or 2010 en la categoria de novel·la per l'obra "El testament d'Alcestis", que recentment ja li va valer el Premi Nacional de Cultura. La 49a edició dels premis també han reconegut la feina de l'editor i escriptor Josep Maria Castellet, que ha aconseguit el guardó en la categoria de Memòries Literàries per "Seductors, il·lustrats i visionaris. Sis personatges en temps adversos", i Cèlia Sànchez-Mústich en el de poesia, per "A la taula del mig". En narrativa, el guanyador ha estat Pau Faner, amb "El cant d'e l'alosa". Els premis no tenen dotació econòmica, però sí prestigi en l'àmbit cultural català.

Actualitzat
També han aconseguit el guardó el dramaturg Pep Tosar, per "Molts records per a Ivanov" i "Nocturn"; la dissenyadora de vestuari Mariaelena Roqué, per la col·laboració amb Carles Santos, i Joan Cavallé, pel text "Peus descalços sota la lluna d'agost".

En l'àmbit d'investigació, han rebut el premi Pere Anguera, a títol pòstum, i Joan Vernet, juntament amb Ramon Parés i Sharon G. Feldam.

Pel que fa a la literatura infantil i juvenil, els premis han recaigut en "L'arca de Noè", de Lluís Farré i Mercè Canals; "El circ", de Salvador Comelles, i "Guia d'arbres per a nois i noies", de Ramon Pascual.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut