Miquel de Palol, escriptor de "El testament d'Alcestis".
Miquel de Palol, guanyador del Premi Nacional de Cultura amb la novel·la "El testament d'Alcestis".
Barcelona

Miquel de Palol s'endú el Premi Nacional de Literatura amb "El testament d'Alcestis"

La novel·la "El testament d'Alcestis" ha aportat a l'escriptor Miquel de Palol el Premi Nacional de Cultura en la categoria de literatura. Antonio Altarriba i Kim s'han endut el Premi Nacional de Còmic; Albert Garcia Espuche, el de Patrimoni Cultural, i Roser Ros, el de Cultura Popular. Els premis estan dotats amb 18.000 euros.

Actualitzat
El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha anunciat el resultat de les deliberacions dels 23 membres del jurat que presideix Francesc Guardans, que el 3 de juliol entregarà els guardons acompanyat del president de la Generalitat, José Montilla. L'obra guanyadora ha estat considerada pel jurat "una mostra més de l'alta literatura de l'escriptor i punt d'arribada i fusió d'alguns dels títols més importants de la seva obra". "El testament d'Alcestis" inclou, també, elements nous, com la reivindicació de valors, com ara "el bé, la generositat, l'heroisme i el sacrifici".

Antonio Altarriba i Kim han rebut el premi pel còmic "El arte de volar", que narra amb humor la vida del pare de l'autor, que va viure la República, la guerra civil i la dictadura. El premi Nacional de Patrimoni Cultural ha estat per Albert Garcia Espuche, per la recreació històrica "La ciutat del Born", el resultat d'una investigació que el CoNCA ha considerat "minuciosa" i que reconstrueix la vida socioeconòmica i cultural de la Barcelona del segle XVIII a partir de les restes arqueològiques trobades al subsòl del mercat del Born.

Roser Ros, per la seva banda, ha aconseguit el reconeixement per la seva edició del llibre i CD "Quins uns, els gegants!", sobre la poesia i la cultura popular sobre la descendència dels déus de la mitologia grega, que ha merescut el Premi Nacional de Cultura Popular. Les guardons estan dotats amb 18.000 euros.
Anar al contingut