Milers de persones protesten pels lloguers abusius a Barcelona: "Punxem la bombolla"
Milers de persones protesten pels lloguers abusius a Barcelona: "Punxem la bombolla"
Barcelona

Milers de persones protesten pels lloguers abusius a Barcelona: "Punxem la bombolla"

Els manifestants s'han adherit a la mobilització per un lloguer just, convocada per les entitats en defensa de l'habitatge

RedaccióActualitzat

Barcelona ha fet aquesta tarda una manifestació Manifestació en protesta pels lloguers abusius. Unes 5.000 persones s'han adherit a la mobilització per un lloguer just, convocada per una quarantena d'entitats en defensa de l'habitatge. La marxa ha començat als jardinets de Gràcia i ha anat fins a la plaça Catalunya.

Amb la consigna "Punxem la bombolla del lloguer", els manifestants demanaven uns lloguers assequibles i denunciaven els especuladors que apugen els preus.

A més, demanaven a les administracions que  facin més habitatge públic i s'apliqui plenament la llei d'emergència habitacional. També s'han pogut veure pancartes contra els apartaments turístics, els fons voltor i els bancs:

"Hem arribat a un punt asfixiant de la bombolla del lloguer i volem punxar-la, per totes bandes i des de tots els fronts."

Consideren que la pujada de preus imparable dels lloguers fa fora les famílies dels seus barris i es converteix en un drama social, davant del que consideren la mirada impassiva de les administracions.

Interactiu relacionat: Expulsats de Barcelona, lloguers pels núvols

A banda de la manifestació de Barcelona, se n'han fet en una quarantena de ciutats de l'estat, com València, Palma i Madrid, i europees, com Amsterdam, Brussel·les, Lisboa, Londres, París, Viena... o també a la resta del món, com a Burnaby, al Canadà, entre altres.

El lloguer a Barcelona

El lloguer d'un pis a Barcelona se situa, segons dades de finals del 2018, en els 954 euros al mes, de mitjana, cosa que representa gairebé 11.500 euros l'any. Un preu que només poden pagar les persones que tenen un sou al voltant dels 30.000 euros anuals. 

Ara bé, només un 40 per cent dels que viuen a Barcelona cobren això o més. El 60% restant té un sou força més baix: uns 20.000 euros, cosa que dificulta molt poder llogar un pis amb un únic salari.

D'aquests, n'hi ha una bona part que són mileuristes, que queden per sota d'aquests sous i, per tant, encara han de destinar una part molt alta del salari a pagar el pis. Uns altres, però, no poden pagar i només poden accedir a l'habitatge amb lloguer social.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut