Vista aèria de plaça Catalunya amb la manifestació en defensa de l'espanyolitat.
La pluja ha deslluit la concentració en alguns moments. (Foto: ACN)
Barcelona

Milers de persones es concentren a Barcelona contra la independència i en defensa de l'espanyolitat

Milers de persones s'han concentrat a Barcelona contra la independència i en defensa de l'espanyolitat coincidint amb el Dia de la Hispanitat. La Guàrdia Urbana parla de 6.000 assistents, però la Delegació del Govern espanyol eleva la xifra fins a 65.000.

RedaccióActualitzat
La plaça Catalunya ha estat l'escenari escollit per la Plataforma d'Espanya i Catalans per defensar l'espanyolitat dels catalans. El moviment ha protagonitzat una les dues manifestacions convocades per al Dia de la Hispanitat a Barcelona, marcada pel rebuig a qualsevol implicació política i en defensa d'un esperit cívic i festiu.

La pluja no ha impedit que milers de persones hagin respost a la crida sota el lema "Catalunya som tots". La Guàrdia Urbana xifra en 6.000 persones el nombre d'assistents. La Delegació del Govern espanyol a Barcelona eleva la dada fins a 65.000 i els organitzadors l'estiren fins a 100.000.

Les banderes de Catalunya i Espanya han posat color a la concentració. Els organitzadors han repartit una bandera doble amb la senyera i l'espanyola. També s'han pogut veure unes quantes banderes espanyoles amb el perfil del brau, algunes d'europees i altres de comunitats com Galícia, Lleó o Astúries.

Els manifestants han portat moltes pancartes amb lemes com "Tenim un sol cor", "Seny", "Jo també sóc català" o "Reial Madrid + Barça = La Roja". L'ambient ha estat pacífic, familiar i festiu, amb diverses actuacions musicals. L'organització ha muntat un dispositiu per evitar que els manifestants portin símbols independentistes o banderes espanyoles inconstitucionals.

La marxa ha acabat cap a la una del migdia després de la lectura d'un manifest. Representants del PPC, Ciutadans i UPyD s'han sumat a la concentració. Hi ha assistit la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho; l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el regidor a l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández Díaz i diputats del Partit Popular. També hi ha anat el líder de Ciutadans, Albert Rivera. Entre els assistens també s'ha pogut veure el líder de PxC, Josep Anglada.

La manifestació ha coincidit amb una petita marxa antihispanitat a la plaça Universitat. Les dues concentracions, però, no han entrat en contacte en cap moment i no hi ha hagut incidents.

"Som espanyols i catalans"

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio" abans de la marxa, el portaveu de l'organització, Manel Parra, ha explicat que aspiraven a una manifestació participativa per demostrar "un sentiment que ens agermana: que som espanyols i catalans". Parra deixa clar que no van "contra ningú ni contra res".

La Plataforma d'Espanya i Catalans rebutja cap relació amb posicions violentes o excloents com les que s'han viscut en una altra manifestació a Barcelona, la dels grups ultres que han cridat consignes contra el país.
Anar al contingut