Milers de peixos apareixen morts a la costa del mar Menor després de la gota freda
Peixos morts a la platja de San Pedro del Pinatar

Milers de peixos apareixen morts a la costa del mar Menor després de la gota freda

S'apunta com a causa de la mort la falta d'oxigen a l'aigua

RedaccióActualitzat

Els efectes de la gota freda de fa un mes al País Valencià i Múrcia també es noten en la fauna de la zona. Milers de peixos i crustacis han aparegut morts a les costes del mar Menor, en platges com la de San Pedro del Pinatar.

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil ha pres mostres dels peixos perquè siguin analitzades. El conseller d'Agricultura i Medi Ambient de Múrcia, Antonio Luengo, ja ha assenyalat que la possible causa de la mort és l'episodi de gota freda.

 

 

La Fiscalia del TSJ de Múrcia ha anunciat que investigarà la causa d'aquesta mortaldat de peixos i crustacis. També s'ha instat a prendre mesures urgents com la disminució del nivell de l'aqüífer de l'Albujón, que vessa aigua dolça a la llacuna.

S'ha prohibit el bany a la zona, on hi ha bandera vermella. Les fortes pluges van provocar que una gran quantitat d'aigua dolça arribés a la llacuna salada, a banda d'arrossegar fang, terra i matèria orgànica. Això hauria fet disminuir la quantitat d'oxigen a l'aigua, que hauria fet que els peixos s'acostessin a la sorra i morissin, però s'està investigant.

Les autoritats de la zona asseguren que alguns d'aquests peixos podria fer dies que estan morts i que no són aptes per al consum.

 

 

ARXIVAT A:
País ValenciàMar MenorMedi ambient
Anar al contingut