Aprovades les primeres ajudes per a la zona afectada per la gota freda

La Generalitat Valenciana destinarà 23,5 milions d'euros a ajudar els damnificats

RedaccióActualitzat

Una setmana després del temporal al País Valencià i Múrcia, el Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat 774 milions d'euros d'ajudes per pal·liar els efectes d'inundacions i incendis d'aquest estiu a Espanya.

 

 

Aquest divendres també, la Generalitat Valenciana ha aprovat dos decrets d'ajudes als damnificats per la gota freda.

En un consell extraordinari celebrat a Oriola, una de les localitats més afectades, el govern valencià ha decidit destinar-hi 23,5 milions d'euros. 13,5 milions són per pal·liar la pèrdua de béns de primera necessitat de les persones afectades. Cada persona podrà rebre un màxim de 4.500 euros. Els altres 10 milions es destinaran a ajudes directes als ajuntaments afectats pel temporal.

 

 

Després del consell, el president valencià, Ximo Puig, ha anat fins a Dolores, a la mateixa comarca, per reunir-se amb alcaldes de la zona.

L'objectiu és que tant ajuntaments, com sobretot els particulars que ho han perdut tot, rebin ajudes com més aviat millor.

La Generalitat Valenciana també ha aprovat un acord marc que es desenvoluparà les pròximes setmanes. És on s'inclouran les ajudes estructurals a l'agricultura, polígons industrials o a infraestructures. El govern valencià vol que hi participin totes les administracions: la UE, el govern espanyol i les diputacions.

També la Junta d'Andalusia ha aprovat ajudes: 10 milions d'euros per pal·liar els efectes del temporal i perquè es puguin restablir tots els serveis públics a les 165 poblacions afectades.

Recuperació lenta

Vuit dies després, els veïns del Baix Segura continuen lluitant contra el fang i les destrosses.

 

 

Els mobles fets malbé s'amunteguen pels carrers, i alguns carrers continuen plens de fang.

 

 

A Oriola hi ha 1.500 cases afectades pels aiguats. A Almoradí, 2.000. I a Dolores, és on l'aigua està costant més de marxar.

 

 

L'Ajuntament ja té l'oficina d'afectats oberta des d'ahir i un miler de persones ja hi han anat per informar-se dels tràmits per rebre ajudes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut